onsdag 2 maj 2012

Man tager vad man haver och andra Pelargon-tips!


I helgen "patinerade" jag fula nya terrakottakrukor.

Pelargoner kräver gamla krukor tycker jag men har man inte så det räcker, får man fixa gamla krukor av nya.

Det finns säkert massa tips men jag hittade på ett eget litet recept..... jag blandade ihop: vit kakelfix, riven mossa, vatten och ett par deciliter Fikon-youghurt!? (blev över i kylskåpet)

Penslade detta på krukorna och lät torka ett dygn.
Målad...
Efter slipning.....

Efter detta så slipade jag krukorna för att ta fram terrakottan igen. Resultatet blev okey!
Jag hoppas att mossan och youghurten tillsammans med vatten ska göra att det börjar växa mossa på krukorna med tiden :)
Planterade med pelargoner!
Ett tips till: Jag hade inte plats att förvara mina pelargoner i krukorna under denna vinter så jag slog av jorden, kastade ner dem i papperskassar och förvarade dem i garaget på en hylla, utan en droppe vatten. Alla utom minipelargonerna och den vackra Mårbacka överlevde!Vad är detta?

Denna lilla sötnos köpte jag förra sommaren av trädgårdsamatörerna. Den skulle övervintra i växthus för den är inte härdig. Nu blommar den med underbara små blommor..... Jag har ingen aning om vad det är men söt är den!


//Veronica

6 kommentarer:

 1. Vad snygga krukorna blev! Din blomma är nog en Aurikel, har ingen själv men har sett på bloggar!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset med krukorna. Jag funderade kring detta igår.

  SvaraRadera
 3. Det är rätt kul hur olika vi människor är! Min gubbe bara hatar allt som ser lite ankommet ut, han skulle säkert ta alla vackra terracottakrukor och skrubba dom ordentligt tills dom blev helt rena. *fniss*. T.ex. så gjorde han en stor spalje av gjutjärn åt mig till mitt (numera saligt insomnade) blåregn. Men innan han satt upp det så höll han på och pysslade länge bakom garaget, men jag la mig inte i - hade ju annat att göra.
  Sen sätter han upp nätet och kommer stolt och ber mig titta - och beundra uppsättningen. Och det var ju bra - men...han hade först målat hela gallret svart! Han blev jättesur när jag påpekade att jag ville ha det rostigt..... Numera frågar han dock och jag är noga med att påpeka vad som ska målas och vad som ska få rosta. Fast han gillar inte rost!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken underbar historia :) Jag skrattade hjärtligt!! Bra att han frågar dig efter missödet med spaljen och hoppas du fått nya rostiga prylar till trädgården.

   Radera
 4. Härligt med krukorna,säg till om det växer lite på dem. Jag gjorde lika med våra pelargoner,daska av jorden men la tbx i krukor (mest som stöd)o de fick vatten 2 ggr i förrådet under vintern och de tar sig finfint. Iaf 90% av dem.
  Nu väntar jag bara på värmen att få sätta ut dem,en ggn har vi klippt ned dem redan :)

  SvaraRadera
 5. Så vackra krukorna blev Veronica - kanonbra tips!
  Ha en skön helg (när det blir dags)
  Kram Lena

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background