tisdag 8 maj 2012

Hat-objekt och blommande ogräs

Det finns en liten del av min trädgård som jag "hatar".....man kanske inte får säga så!??
Men det är en sanning!
Dessutom är det delen jag ser utanför fönstret när jag står i köket och inte blir köksbestyren roligare av utsikten.
Det är en liten kulle som funnits sedan vi flyttade in. Som vi lärt oss så gjorde vi ingenting åt rabatterna förrän vi bott i huset i över ett år så vi såg med förväntan fram emot vad som skulle dyka upp på kullen första sommaren. Det kom mängder med gröna blad tidigt på våren och det resulterade i ett inferno med orange Jättevallmo och blå Toppklocka. Thats it!
Min hatrabatt!

Sen har jag lagt hela min själ i att gräva upp vallmo och rensat Toppklocksrötter. Planterat andra perenner som blommar lite senare under sommaren. Men.....den är lika förhatlig ändå, denna kulle!

Inte är det snyggt??

När vallmon blommat över och lägger sig som divor över de andra perennerna (det ser nästan ut som om vallmon vill kväva sina grannar!) så rycker jag bort alla plantor med ursinne och efteråt så känner jag mig sååå lättad. Dock kommer de tillbaka år efter år eftersom pålrötterna inte går att gräva upp hela.

Jag säger inte att jag inte tycker de är vackra att se på, men lagom är bäst!
Ytterligare en växt jag inhandlade förra året som jag inte har en aning om vad det är! Kan nån hjälpa mig?


//Veronica

11 kommentarer:

 1. Dom är lite svårplacerade jättevallmona med sitt nervissnande bladverk.Gillar du inte rosor som du skulle kunna sätta emellan? Växten kan jag inte hjälpa dig med, ser ut som flox i blomman men inte bladen! Hoppas du finner nån lösning på din kulle!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sak är säker ivf och det är att inte bladen på vallmo måste vissna ner för att det ska bli bra blommning året efter! Jag rycker upp dem så fort de blommat över :)

   Radera
 2. Tycker om jättevallmo men tyvärrså blir dessa fort skräpiga och då åker bladen bort då får stjälken stå kvar sedan tycker jag att frökapslarna är dekorativa. Lycka till med din kulle ..... blir säkert jättefint! Tack för intressanta kommentarer på min blogg Veronica! Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Tycker jäytevallmo är vackra men tyvärr blir de fort skräpiga då tar jag bort bladen och så får stjälkarna stå kvar tycker frökapslarna är vackra! Lycka till med kullen! :) Tack för givande kommentarer på min blogg Veronica! Ha det så bra! Kram Lena/Lenas Trädgårdsrum

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du får ordning på din kulle! Inte kul att att se på ett hat objekt varje dag.

  Ha en fin kväll
  Heléne

  SvaraRadera
 5. Hej Veronica.

  Du skall se att när det börjar blomma så tycker du nog att din rabatt är fin.
  Plantera ner lite sommarblommor emellan växterna så att det blir olika blomningstider.
  Och ta de färger på blommorna som du gillar.
  Då kan du också få en bild av vilka perenner du kanske vill ha där.
  Du kanske har i någon annan rabatt växter som du kan dela och flytta dit.

  Lycka till

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för uppmuntran Gunilla... :)
   Så fort vallmon och toppklockorna är borta tycker jag den är OK...Jag har dock konstaterat att jag i höst gräver upp allting för att försöka få bort så många vallmo som möjligt och planterar dem på ett ställe där jag har kontroll över dem. Problemet är nog att de har fröat av sig i massvis med år och är överallt!

   Radera
 6. Inte en aning men vet att mamma min har den blomman,själv e jag adhd- påverkad av att få så mycket som möjligt att blomma iår,i mina pallkragar:). Du ska höra storyn runt trädgården........hm med svärisarna!
  Lyllo du o ha egen gård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att höra historien...... ;)

   Radera
 7. Hej Veronica.
  Jag tittade på bilden av din Aurikler och som jag ser det så är det en Baltic Amber.En som jag har själv och är mycket glad för.Hälsar Gunsan.

  SvaraRadera
 8. Ha, ha, ha! Näej, jag skrattar inte åt det du tycker är elände, men åt att man kan tycka så olika om vallmo. Jag gillar inte heller de oragea, däremot gillar jag verkligen bladen - tills de vissnar och blir gula. :-)

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background