torsdag 18 februari 2016

Blommig Fredag! IGEN? - Mitt bästa? trädgårdstips :)

Denna fredag är temat: Ge ditt bästa Trädgårdstips!

Hur ska man kunna välja ett enda?

Då måste jag ju bestämma mig för vad
som är det allra viktigaste i trädgården ju!
Och det är inte det lättaste!?

Ska det vara ett tips som verkligen funkar?
Ska det vara ett som förenklar arbetet?
Ska det vara ett "MågottTips"?
Jag har verkligen ingen aning vad jag ska välja!
Det skulle kunna vara det jag sa i YouTubefilmen i #Helasverigeodlar förra fredagen!?
Hur man återanvänder grässvålen till nya rabatter!
Tänker,
kanske hittar jag inspiration till temat
när jag att klickar runt bland bilderna från säsongen 2015?
Shit!
De börjar ta slut!?

Bilderna alltså!!
Har inget riktigt "nytt" att visa...

...känns som hela 2015 års trädgårdsbilder,
redan är visade!
Jag kan ju inte fuska!?

Bara vägrar att ta förr-förra årets bilder :)
Så;
- Nu vet jag!

Mitt bästa Trädgårdstips till oss bloggare:
Se till att ta en jäkla massa bilder...
...varje dag eller så ofta du kan!

Ute i det ljuvliga gröna!
Och när du tror du tagit tillräckligt
och har sisådär 1500 bilder bara ifrån juni månad:
Ta lika många till!!

Det är mitt absolut bästa tips ;) 

Vill du ha smarta,
säkert mer handfasta trädgårdstips,
så spana in Blooming Friday!

(Och om någon idag skriver - Vackra bilder!? Då vet jag att ni inte läst på riktigt!! Got Ya ;)


//Veronica


35 kommentarer:

 1. Ha ha! Lovar, jag har läst på riktigt! ;o)
  I och ur fokus... Vackert ÄR det ju hursomhelst för den som ser brunnävan, aklejan med flera..
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Underbart inlägg! Det roliga med detta är att jag för en stund sedan gick igenom 2015 års trädgårdsbilder och insett att jag hade alldeles för få... Haha!
  Kanonbra tips! Jag tar fasta på det.
  Må bäst!

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att höra att det var bilderna som var lite sådär, trodde jag hade fått dimsyn:-) Jag tror alla har slut på bilder i år, vi får skylla på den regniga, kalla sommaren. Men annars tycker jag det är helt okey med återvinning även av bilder. Det är nog ingen som märker nåt, alla är så trötta så här års. Men nästa sommar ska det bli mängder av nya färska bilder igen...härligt!

  SvaraRadera
 4. hahaha du är ju för bra. Det är helt sant alla bilder tar slut en sån sommar som det var förra året. Nu har jag köpt lite tillbehör till kameran så det kanske blir roligare att fota igen.
  Ska nog försöka få till ett inlägg imorgon jag med
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Ha ha ... ett ännu bättre tips är att man RENSAR UT lite bland bilderna! :-)
  Du ser, jag har läst varenda stavelse – med nöje! ;-)

  Ruben

  SvaraRadera
 6. Hehhee! 10000 bilder har undertecknad nyligen rensat till hälften och fortfarande är det mesta skräp! Alltså: Du har rätt i att man ska ta många bilder men lika viktigt att rensa sedan bort det mesta.
  Ha en go' helg!
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 7. Håller med både Veronica och Anja. Det är bäst att göra en första rensning direkt i kameran innan man lägger ifrån sig den, annars blir det inte gjort, inte hos mig i alla fall.
  Bra tips, Veronica, fotografering är inte min starka gren, milt uttryckt.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 8. Så där känns det ofta när man ska visa bilder på bloggen.Den har jag ju visat förut.Dom måste ju bli trötta på mig och mina bilder.Skönt att läsa att det är fler som känner så.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 9. Du är bara helt underbar! Först tänkte jag ... men ... varför har hon lagt ut dom här bilderna. Skärpan är ju fel, ska dom vara konstnärliga eller? Sedan fortsatte jag att läsa och skrattade mer och mer. Så himla härligt inlägg :) Och så har jag tittat på hela inslaget från Odlings-TV. Jättetrevligt och jag fick faktiskt engelska cottagevibbar när jag såg det. Det är allt en riktig cottage garden ni har skapat. Jag vet, jag har ju sett den :)

  Ha en trevlig helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 10. Jeg følger allerede tipset ditt :-) Jeg fotograferer igjen og igjen og har massevis av bilder! Og jeg elsker det. Bilder av blomster, trær og hage er en fantastisk måte å bevare den gode følelsen på. Ha ei riktig fin helg. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera
 11. Missade att det var fredag. Igen. Ditt tips om att ta mycket bilder - jag är på god väg. / Britt

  SvaraRadera
 12. det tipset är bra för det saknas alltid någon bild när man letar efter något speciellt. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 13. Hahaa! Roligt inlägg!
  Jag borde inte ha något problem med att ha för lite bilder... Jag får radera, radera, radera för datorns hårdskiva är full pga mina trädgårdsbilder! :)
  /Kitty

  SvaraRadera
 14. Underbart inlägg! Insåg när jag letade efter en speciell sak att jag inte alls hade några bilder just där. Tänkte just att jag måste fotografera mer. Så tack för tipset!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 15. japp både ta mera bilder och framförallt göra vettiga kataloger av dem sen..få leta som en galning ibland.
  Jag önskar dig en underbar helg!!

  SvaraRadera
 16. Det här tipset behöver jag verkligen ta till mig!!! Fotograferar alldeles för sällan och för lite och upptäcker ideligen att attan! här skulle jag behöva titta hur det såg ut i fjol/för en månad sedn/ förra veckan! Ska göra stora lappar och sätta upp överallt: Fotografera!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 17. Ett alldeles perfekt tips! Jag har blivit så mycket bättre på det men bättr ekan jag allt bli. Jag har för det mesta mobilen ut så den använder jag flitigt att ta mina foton med. System kameran blir mer planerade kort. Bra tips :)
  Ha en skön helg och glöm inte kameran ;)

  SvaraRadera
 18. Inget tips för mig precis... tycker jag fotar min egen trädgård för mycket och har flera gånger tänkt sluta. Då köper jag ny kamera för att få en anledning att fortsätta. Kanske dags igen.
  Kram

  SvaraRadera
 19. Hahaha...datorn är snart full av trädgårdsbilder,jag har verkligen svårt att hejda mig när jag kommer igång! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 20. Underbart, trodde jag behövde beställa tid hos optikern.
  Har sett filmen och den var riktigt bra.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 21. Hej du!
  Inte mitt största problem. Föööör många bilder och för trött dator, som skall bytas ut, sedan länge, men då måste jag sortera bort lite, innan jag avslutar...och föööör liten tid...och prioriterar annat istället, för det är roligare att ta ännu fler bilder...och så några andra projekt på g med...och så blir jag föööör trött ibland med, när det blivit föööör mycket på jobbet...Vilket svar, va? Iallafall, ÄLSKAR dina blogginlägg, och du ska också veta att du inspirerar mig att bli lite friare i minas inlägg.
  Kram på dig!
  Hälsningar
  AnnA

  SvaraRadera
 22. Haha, där fick du till det! Trevlig helg/Monica

  SvaraRadera
 23. Åh, vackra bilder!! Got me! ;)

  Ja, du så sant så sant! Tycker ändå man knäpper så många bilder, men nu börjar det tryta, man har ju visat det mesta redan... så nu får det gärna bli en ny säsong snart, så man får knäppa ett gäng (ca 1500 ca per månad..) nya! Och tack för länken till "hela sverige odlar" den har jag missat förut. Nu fick vi ju se hur du ser ut, och er trädgård är ju fantastisk, ja det visste man ju redan förstås! Bra tips om grässvålarna också!

  Ha det gott!
  Kram
  Gunilla

  SvaraRadera
 24. Hur gåre med länkningen då ;) Funkar ju i inlägget iaf. ;)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 25. Det hjälper inte att man tar MASSOR av bilder (för det gör jag), för jag har upptäckt att det alltid fattas bilder på dom saker jag tänkt skriva om. DOM har jag inte fotat alls visar det sig! Undrar hur det kommer sig!?
  Så om jag får tillägga nått till ditt tips är att ta bilder på alla delar av trädgården - även dom som kanske inte är världens snyggaste! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 26. Ja det ska jag banne mig komma ihåg! Vilket klokt tips.
  Ha en finfin helg!

  SvaraRadera
 27. Ett bra tips för jag har märkt att hur mycket man än fotar så brukar man sakna vissa bilder som man absolut skulle vilja visa när det är olika fototeman man ska vara med i.Du har en fin trädgård som det är roligt att få ta del av.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 28. Ja, tillräckligt många och RÄTT bilder är inte lätt att få till. Det kan ta sin lilla tid att leta fram en bild på just det man söker, men hittar man en sådan så blir man såå nöjd! För min del kanske uppmaningen bör vara att fota mer med riktig kamera, inte hala fram ajfånen av ren lathet...
  Kram Elin

  SvaraRadera
 29. He-he! Der er vel det beste tipset :) Særlig for en som har foto som hobby ved siden av hagesysler.
  God helg!

  SvaraRadera
 30. Jajamen, fota allt man kan och lite till. Man vet ju aldrig vad man får lust att skriva om och visa :)

  SvaraRadera
 31. Började också fundera innan jag kom nog långt i texten och fnisset bubblade fram... Tycker som flera andra att det svåraste är att ha rätt sorts bilder. Typ, förra sommaren var regnig. Fotade jag det? Nix pix. På mina bilder är det uppehåll. Feltänk, behöver åtgärdas i år helt klart.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 32. Jo, nu börjar det verkligen sina i arkivet när hon lägger ut så suddiga bilder ;)
  Men som ny trädgårdsbloggare ska jag absolut ta till mig rådet att ta mer trädgårdsbilder :) Har inte varit så flitig på den fronten tidigare nämligen och det har märkts nu i vinter, och det bär emot att lägga ut suddiga och oskarpa bilder, tycker jag ;)
  Skön söndag! / Birgitta

  SvaraRadera
 33. Bra tips!. Jag älskar att se före-efter bilder men tar själv nästan bara efterbilder när jag känner mig nöjd med jobbet. Hur roligt är det då?
  Ha en fin vecka /Lotta

  SvaraRadera
 34. Vackra bilder! ;) näärå, jo dom är vackra , men jag har läst, jag blir tokig på migs själv jag tar alldeles för många bilder. Men det är ett "bra kom ihåg " med bilder, att gå tillbaka till.

  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 35. Men deet var ju ett alldeles lysande tips. Hur många gånger har jag inte till exempel inte missat att ta före bilder innan jag satt igång eller sett att ljuset faller vackert och tänkt att jag återkommer om tio minuter och då är ljuset borta. För många bilder kan man aldrig få helt enkelt och det finns alltid mer hårddisk att köpa.
  Ha det så gott
  /Anette
  Ps. Fackelrankan kommer sig fint Ds

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background