fredag 30 januari 2015

Det säger inte alltid "klick"..

...och det handlar inte om att fota!

För ett par år sedan gjorde jag en vit rabatt!

Den vackra, rena:
Skymningsrabatten...

Jag hade drömt om den i flera år
längtat efter den vita rabattens underbara ljus
Där vita blommor, blommar,
högt och lågt
Vitt, vitt vitt...

Let it be done!
Och drömmen var sann :)
Den Vita Trädgården kom på plats

Borde vara supernöjd
man faktum är...
På riktigt;

Jag tycker inte om den :(
Gillar det inte!
Tycker det är "platt" och tråkig,
Inget som "klickar" till i mig...
Gillar så klart blommorna i den,
en och en
Bättre "klick" med rosa-vitt? 
Men, Näe!

Så, risken att denna rabatt kommer att få ett nytt namn,
är mycket, mycket, 
stor!

Men, den ska få denna
sommar på sig,
 att skärpa till sig ;)

Händer, dock, inte det jag behöver:
Det där, "klicket", under säsongen, så är det:

Bye, bye, Vita rabatten och välkommen:
Eller? 

Rosa-vita dito :) 


Med andra ord så är temat hos : Bland rosor och bladlöss, idag : Vitt

Och vill du läsa, vitt, skilda inlägg om ämnet så kolla där!

Trevlig helg och denna helg ska jag så frön,
i massor!

//Veronica41 kommentarer:

 1. Ja det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Hoppas att din vita rabatt växer till sig så kanske du kan gilla den. Det som är bra med trädgård är att det alltid går att ändra. Våra växter har fått byta plats ett antal gången och jag är fortfarande inte helt nöjd med allt. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 2. Det är en hel samling vackra vita blommor hos dig, det ju så att man får pröva sig fram med vad man tycker om, gäller både växter och rabatter, det blir ju aldrig riktigt färdigt. Men det är vackert hos dig. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Jag försökt också en gång, men misslyckades. Det är viktigt att tänka på blomningstider, vilket jag hade missat. Bättre tur nästa gång. / Britt

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig gillat när det är för enfärgat. Somliga färger blir synliga först intill andra:)

  SvaraRadera
 5. Du har i varje fall många vackra vita blommor. Men många gånger så lyfter det vita fram färger och färger lyfter det vita så om du känner att det är för platt så är det nog inte fel att lyfta det vita med någon färg. Men din vita rabatt kanske "skärper till sig" i sommar och slår dig med häpnad. Vem vet.

  Ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du frågade hos mig om jag ska på trädgårdsmässan på fredagen. Tyvärr vet jag inte det ännu men det är nog troligare med torsdagen, tror jag. Ska åka med en väninna som jag alltid åker med och så ska vi eventuellt träffa en f.d. kollega och fika och äta lunch och vi kommer nog inte att bestämma det förrän mässdagarna närmar sig. Vi får se, det kan ju bli fredagen också. Förra året åkte vi upp två dagar. Det beror på hur vi tycker den är. Förra året var vi lite besvikna.

   Kram Anita

   Radera
 6. Svårt med vita rabatter, fast jag tycker du lyckats bra. Visst blir det mer liv med färg, beror ju på lite vad man är ute efter.

  Önskar trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 7. Hejsan Veronica, du reflekterande kloka flicka!
  Säger som Anette att så illa är det inte!. Du tänker ju helt rätt när du vill blanda i lite annat.
  Rätta mig om jag har fel, om det verkar som om du skulle ha rätt mycket av samma nyans av vitt?
  Om du blandar i ljusgult och eller ljusblått och ornamentaliska prydnadsgräs så tror jag att rabatten kan bli mer spännande??? (jag är ju ingen trädgårdsdesigner, som du vet, så att jag bara leker lite!) Sedan tror jag att kontrasterna är viktiga i en sparsmakad rabatt. Fast, du har kanske allt detta och lite till så att jag ska inte hålla på och mästra hur du ska göra.
  Ja. Jag skulle tycka att det var tråkigt om du övergav din drömrabatt bara för att den inte på en gång blev som du hade tänkt.
  Här får du en länk att titta på och få idéer och inspiration!
  https://www.pinterest.com/juleswilliamson/white-garden/

  Kram! /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. ps
   Som svar till din kommentar:
   Av pionen kan du få fröer och den dubbla blodörten - nemas problemas! Mitt bestånd är stort så att det bör finnas möjlighet att gräva upp en planta!
   ds

   Radera
  2. ps
   Som svar till din kommentar:
   Av pionen kan du få fröer och den dubbla blodörten - nemas problemas! Mitt bestånd är stort så att det bör finnas möjlighet att gräva upp en planta!
   ds

   Radera
 8. Håller med dig det kan vara fint med buskar lite buskar i rabatten som ger lite mer form. Men jag har hellre vita blommor i alla rabatter, Föredrar vita i den skuggiga delen av tomten där lyser de så glatt mot mig.
  Ha en fin fredag
  kram Meta

  SvaraRadera
 9. Din rabatt är visst fin men kanske du skulle plantera in någon annan färg så att det blir lite mer liv i den .Kanske några gräs eller bladväxter med silver i bladen .
  Kram.

  SvaraRadera
 10. Nä, det blir inte alltid som man tänkt sig:-) Tur att det går att gräva upp och göra om!
  Hoppas du ändrar uppfattning i år, annars är det ju roligt att ändra....
  Ha en fin helg!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 11. Viktigt att ha det som man själv vill och tycker om, poängen med hela trädgården!
  Kram

  SvaraRadera
 12. En vakker rabatt du har skapt...syns jeg!
  Mange fine sorter..og det viktigeste er jo om en like det selv...og ikke alltid blir det som en hadde tenkt....kanskje du finner klikket til neste sesong...
  God helg:)

  SvaraRadera
 13. Vitt är vackert, men rosa och vitt är ju fantastiskt vackert! För även om jag gillar vitt, så den finaste egenskapen den vita färgen har, är just att den passar så bra med andra färger, den lyfter fram dem på ett fint sätt! Så ja, blanda in rosa också!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. Underbara bilder....så vitt och vackert...full av sommarlängtan blir man.....=)
  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 15. Precis där satt den, så har jag också känt med min. Jag ha inte fått till det, hur jag än har tänkt, blivit platt o tråkigt!
  Men som Anja säger häruppe, man kanske har tagit för mycket vit, alltså helt kritvitt. Bra att blanda in lite gräddvitt o andra nyanser av vitt.
  Tycker att du har tänkt så, tycker också att du ska göra ett försök till.
  Ser ju inte alls tokigt ut!

  Ha det så gott nu, man lär sig så länge man lever :) det gör i alla fall jag :)

  Trevlig helg o vecka, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 16. Missnöjda lilla du, inte är den ful direkt, din vita rabatt! Dina aklejor är i alla fall väldigt väldigt fina. Jag fick ju mininaklejor av dig senast, så där har jag något att se fram emot.
  Jag ondgör mig emellanåt över vita rabatter för att sedan upptäcka att jag också har en, åtminstone på våren. Mitt förslag är att slänga in lite gula blommor, hemska tanke, men vitt och gult (kalla nyanser) är krispigt och fräscht. (Tänk hur fin en enkel vit pion med gul mitt är)
  Så kommer jag också tänkt att hinna med i helgen. Januari är snart avklarad! Yes!
  Stor kram
  Marta

  SvaraRadera
 17. Åh jag tycker din vita rabatt ser jättefin ut, men om du inte är nöjd så blanda upp den och byt namn:)
  kram Maria

  SvaraRadera
 18. Drøm og virkelighet er ikke alltid det samme...
  Jeg lykkedes endelig med en rabatt (ikke hvit) hvor jeg klarte å holde meg til noen få sorter som jeg gjentok. Jeg liker forresten godt å blande hvitt med "sort", fluffy med rene former, og noen høye spir og planter som svever over det andre.

  SvaraRadera
 19. Men hallå!!! Den rabatten är ju jättefin! FAst säger det inte klicks så får man ju göra något åt det.
  Blir snyggt med rosa tror jag.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 20. Trevligt inlägg - tack för titten /Anita

  SvaraRadera
 21. Jag läste för ett tag sedan om en klok person som sade att om man inte gillar någon växt så FÅR man ta bort den. Kanske gäller det också hela rabatter. Det viktiga är ju att man trivs i sin trädgård. Alla är kanske inte "vita-rabatten-människor". En del vill ha det lite mer vågat. Eller lite mer romantiskt. Jag är säker på att du kommer på något bra så småningom, och då visar du väl oss hur det blev, eller hur?
  För nyfikna är vi ju som du förstår:-)

  SvaraRadera
 22. Smaken och känslor kan man ju inte styra, känns inte rabatten rätt så gör den inte det. Men den är ju ändå fin så du får väl tuffa till den med lite färger - rosa och ljusblått, ljuslila ... fast då kanske den ändå blir lite mesig :-) Sätt dit krukor i sommar med färggranna blommor och prova (Ska jag säga som är helt hopplös på att förnya eller ta bort mina rabatter)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 23. Rosa och vitt låter jätte fint också:) Mina vita är utspridda här och där.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 24. Jag vet precis vad du menar! Jag har en liten vit rabatt, som jag fortfarande försöker hålla vit, men det är ju egentligen lite roligare med färg!! Vitt och rosa låter underbart, ska jag kanske själv prova också!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 25. Intressant och spännande läsning! Jag har själv ingen vit rabatt, så svårt att råda om du önskar en sådan. Nåväl, mitt råd blir att lita på den egna känslan och fundera - som ju flera skriver - att föra in andra toner av vitt och kanske helt andra kulörer också. Bladverk kan ju också skapa liv, kan ju vara mörka och röda toner exempelvis. Lycka till!
  O tack för ett givande inlägg!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 26. Den vita blomman i ett av kollagen i mitt vita inlägg, är en Streptocarpus. Den är väl vanligast som blå, men finns både i vitt och rosa. / Britt

  SvaraRadera
 27. Ibland blir man jättebesviken när man lagt ner en massa på att göra en perfekt färgavstämd rabatt - och så blir det inte bra! Jag råkade ut för det för nått år sen och fick göra om hela rabatten förra året. Men då hade jag "bränt" mig lite och flyttade bara dit lite alunrot, så den är inte klar på långa vägar ännu. Får se vad jag ska göra med den i vår!
  Du gillade den japanska bambun, Sasa vetchii. Vill du så kan jag knipsa av några utskott i vår och skicka - men du måste plantera den på ett kraftigt avgränsat ställe! Och du måste påminna mig!!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 28. Jag gillar allt det vita men som du skriver så älskar inte alla det helt vita.
  Fast det är ju grönt i en vit rabatt också.
  Om jag inte får till en rabatt så att jag blir nöjd då flyttar jag om en del växter och blandar tills jag blir nöjd:o) Fast jag kan ju ändra mig, ena året gillar jag det som är gjort och nästa år flyttar jag om när jag får en ny ide
  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 29. Jag har redan från början blandat in andra färger på de blommor som finns i min vita rabatt så jag röstar så klart för.. ;) Men sen måste jag ju påpeka att det är ett väldigt fint vitt hörn du har där nere i skymningsrabatten. Gillar det namnet så mycket att jag kanske snor det rätt av.. ;) Och det kan den ju fortsätta att heta även om du plockar in fler nyanser.. ;)
  Kram och fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 30. Det är trist när det inte blir som man har tänkt sig. Det är nog en av anledningarna till att jag gillar krukor. Lättare att flytta runt. (Sen finns det såklart nackdelar också)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 31. Tihi. Visst är det ändå skönt att man aldrig blir nöjd. Det finns något trösterikt och spännande i det. Ja, varför inte vitt och rosa. Eller kanske silverblått om du vill ha det kallare? Ja, ja. Blir kul att se vad du hittar på! Kram!

  SvaraRadera
 32. Jeg klarer nok ikke å lage et hvitt bed - jeg må ha noe farger, så hos meg er det hvit/rosa :)

  SvaraRadera
 33. På pricken! Samma gjorde jag i en skuggad sluttning jämte där jag sitter på kvällarna. Men det inte lång tid innan ljust blått smög sig in. Narcissen 'Thalia' gör sig så mycket bättre med Brunnera med silvriga blad och ljusblå blommor och ljusblå pärlhyacinter :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 34. Hej!
  Välkommen att ringa mig om du vill prata höns. Det är ett trevligt ämne. Lägger inte numret här men du hittar det på Brunsell med S.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 35. Nej, det är inte alltid det blir som man tänkt... Men ge inte upp! Gör rabatten så du gillar den igjen, på ditt sätt. Lägg till lite rosa, så blir det "polkagris rabatt"! *fniss* Men det är ju också roligt att prova på. Och när man blir sådär inspirerad kan man ju bara inte hålla sig!? Lycka till med dina projekt och drömmar!
  Trevlig söndag! :)

  SvaraRadera
 36. Jag har blivit sugen på att göra en vit rabatt när jag har läst alla inlägg om vitt. Men jag kan tänka mig att det blir som du skriver. Kanske en vit rabatt med inslag av olika växter i starkare färger. Det borde ju vara ett sätt att få vissa att framstå ännu tydligare.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 37. Dear Veronica, what a beautiful post. I can smell the flowers and hear the bees! All snow coverd in my garden at the moment! But it's also white like your beauties!
  All my best
  Elisabeth

  SvaraRadera
 38. Jag kan faktiskt förstå dig!!! Jag är nämligen lite av en nörd när det gäller att blanda och få den där kicken....jag har gjort en del planteringar som är närmast chockartade, men som jag formligen älskar eftersom de inte bara är, utan verkligen får folk att höja på ögonbrynen och titta mer än en gång..

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background