Nu är det dags.... i månadens sista andetag!
Dags för Månadens Favvo - AprilEller rättare sagt...
Jag måste välja två!
Kan inte välja en denna gång!
Den första är rabarber!
En självklar favorit hos en "trädgårdsväxt-svältfödd" trädgårdsnörd :)
Visst är det häftigt vad fort det går ifrån den röda knoppen till mastiga blad...
Det är bara en vecka mellan den första och sista bilden
...som sen kommer att bli superstor!
Nummer två av denna månads Favvo är....
Tada!
Fina, feta, fantastiska........knoppar av Sparris!
Och det bästa av allt är att i år är det första året vi får skörda allt...
...fram till midsommar i alla fall!
Oj, Oj, vad gott det kommer att bli :)
Sådärja... det var min månadsfavorit bland alla temabloggare hos annavattenkanna!
Kram
Hej Veronica!
SvaraRaderaFärsk sparris och en rabarberpaj på den spädaste rabarbern..Mm. Låter gott!
Trevlig
Valborg!
Hälsn
AnnA
I år ska vi få skörda vår rabarber för första gången... Lycka!
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Haha, en sån fuskis du är :-))) Fina knoppar hur som helst och jag tokgillar både rabarber och sparris. Mums!
SvaraRaderaKram
Finns det något häftigare än en Rabarberknopp! Det är något visst när den är så där härligt röd och grann precis innan bladet kommer. Och Sparris som är så härligt. Förstår att det var svårt att välja!/ Kram Titti
SvaraRaderaÅh, va gott med egen sparris! Rabarber är ju också mumsigt (det har jag själv) , men sparris är ju rena lyxen det:-)
SvaraRaderaFörstår att det inte gick att välja mellan dessa två!
Ha en fin Valborg!
Kram!
Goda val! :) I år hoppas jag att våra rabarber tagit sig och börjar växa. De är rätt nya och har inte kommit riktigt överens med växtplatsen än. Jag längtar efter rabarberpaj....
SvaraRaderaGoda smarriga val av månadens växt :=)
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig Valborgsmässoadton!
Hehhee! Nej! Det där gåååår inte! Tänk på mig som våndades mellan blåsippa och bräcka...;)!I ditt fall tycker jag att valet är enklet. Självklart vinner "tada";)))!
SvaraRaderaHa en fin Valborg!/Anja
Men lägg av! Vilka fina, feta, smaskiga knoppar du bjuder på! Sparris, hm, undrar om min lever över huvud taget. Tror jag satte dom helt fel. Dina ser ju enormt spruttiga ut. Och vem kan motstå rabarberns kraft så här i vårtider. Inte jag.
SvaraRaderaHa en mysig valborg! Kram!
Men hallå, har du redan sparrisknoppar?! Ojoj, måste ut och spana om våra är på G redan också! Det är första året med full skörd här också, åh, vad vi längtar. Kram Kristina
SvaraRaderaSparris är en dröm hos mig? Hur gör man? Är det svårt? förutom att man måste ha tålamod?
SvaraRaderaHa det bäst//Laila
Så där långt har inte mina rabarber hunnit - tänkt att det kan vara sådan skillnad söder om Stockholm jämfört med norr.
SvaraRaderaHa en bra vecka - sol utlovat!
ÄLSKAR sparris! Fast - som vanligt - så odlar jag inget matnyttigt själv, fast just med sparris gör det inget. Det kryllar av odlare här. Så vi brukar åka runt hela ön och handla och testa vilka sorter som är bäst. Sen testar jag massor av olika sätt att tillaga dom på.
SvaraRaderaVårt favoritrecept är tjocka (det är bara "turisterna" som vill ha dom smala) lättkokade i lite vatten, salt och en nypa socker med parmesan, romsås, ev. en smörklick och fingersalt & nymalen svartpeppar. Mmmm.....
TREVLIG HELG
Susie
Sparris har jag aldrig testat på att odla själv. Det kanske får bli nästa år :)
SvaraRadera/ Sylvia