torsdag 11 maj 2017

Är det Okey att reklamera? Eller?

Jahapp! 


Nu är det snart i mitten av maj!

.Och jag väntar, väntar...
...och längtar :( 

Det har varit en förbaskat lång väntan i år!

Samma känsla som när jag
fött 2 av 4 ungar i vecka 43!

Men,
förhoppningsvis är det samma sak när det gäller den här våren;

Det finns väl inte en enda unge
som inte förr,
eller senare kommit ut? 

Hoppas det verkligen blir i helgen! 

Annars får jag väl ha storstädning?!
Putsa fönster, skura golv och hänga gardiner eller nåt!?

Fast å andra  sidan så hjälpte det inte med ungarna
så det är väl lika bra att låta bli ;) 

Men lite saker händer,
ändå,
där ute i rabatterna: 

En Hortensia ser ut som en disktrasa,
Nästan alla namnsorter av pelargoner
har gått hädan i växthuset,
och,
Vippvallmon ser ut som frusna kolbitar!

Men det kommer inte den Rödbladiga Flikrabarbern att göra
för den har bott under en filt en vecka snart :) 
Finns det nå´t bra med denna kalla vår? 
Japp!

Det blommar,
och det blommar;

Lääänge! 
Kolla in vad som händer i andras rabatter,
 Kram och ha en skön helg i den efterlängtade vårvärmen
som SKA komma!

//Veronica

17 kommentarer:

 1. Ja, nu får värmen komma snart! Du har i alla fall tulpaner som blommar. Här inte ännu, men kungsängsliljorna är fina.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Fy sjutton så synd på pelargonerna! Jag försökte övervintra mina i snickarboden ett år och alla frös. Kände mig som en mördare och tänkte att jag aldrig mer skulle ha några, men nu är det fullt igen. Mycket har fryst här också som vipprams, forsythia och plantorna av sommarblommor. Svårt att hänga med i svängarna och fatta att det verkligen är så kallt på nätterna.

  Kul jämförelse med att föda! Tur att det är våren som sköter den uppgiften varje år... känns tillräckligt krävande bara att hjälpa till:-)

  Härlig blomning och grönt hos dig trots kylan. Känner att jag verkligen behöver satsa på tulpaner när jag ser dna härliga bilder.

  Hoppas du får lite trädgårdstid i helgen trots allt
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Åhh, så tråkigt med allt som frusit bort hos dig, man blir så ledsen när sånt händer. MEN nu hoppas vi på värme till helgen så att allt sätter fart! Trevlig helg! Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt när kylan dödar våra älskade växter.Har sett att även här har det gått en och annan växt.Inte mycket man kan göra åt det.men hoppas nu vi får fint i helgen så vi kan skruva lite mer på växthuset.
  Kram/Gunsan.

  SvaraRadera
 5. Vippvallmon har jag inte kollat! Hjälp! Annars har jag lyckats rädda allt, sätter upp gamla barnparaplyer över de känsliga. Så tråkigt med dina pelargoner :-(

  Men jag skrattade igenkännande åt barnen, här behagade tre av fyra vänta till v 43 ...

  SvaraRadera
 6. Men så tråkigt med allt som frusit bort ... och alla pelargoner, snyft :( Men visst är luften lite mer ljum idag. Helgen ska nog bli bra ändå. Och som du säger, vi får njuta av blomningen och våren lite längre i år.

  Ha en fin helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt när växterna dör. Mitt växthus är fullt av perenner som jag inte törs plantera ut, och inne har jag mina tomater och annat, som väntar på värmen, innan de får komma till växthuset.
  Men snart. Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 8. Här har det också varit på håret med minusgrader på natten och pelargoner och andra sommarblommor åkt in och ut ett tag, mest in. Vippmalmon kommer att komma igen. Himla snyggt med runda trampstenar.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 9. Hei. Det er ikke bare med den kalde våren vi har hatt. Men tulipanene blomstrer lenger enn de ville gjort. Nå må varmen komme. her er det iskaldt. Ønsker deg en fin fredag.
  Hilsen Hanne- Lise.

  SvaraRadera
 10. Redan idag var det vårlikt. Ingen hetta precis, men trots allt tvåsiffrigt...;-)
  Nu ska det väl vända så vill slipper allt krångel med reklamationen ;-)
  Och, så som du påpekar: Tulpanerna plus en del annat blommar och blommar...
  Äsch! Vi får njuta av allt i den takt de kommer :-) Du har ju ditt mysparadis i ditt orangeri. Du får väl sitta där och låta själen läkas en bit.

  Var rädd om dig och ha det hur bra som helst:-)!
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 11. Så trist när växterna fryser bort i Maj vi är många som går och längtar efter varmare väder då man kan andas ut och njuta av den härliga vårvärmen. Nu vill man städa bort allt vad vinter och kyla heter.Kanske betyder denna kalla vår att vi kommer att få en varm sommar vi får väl se hur det blir med det.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 12. Jag instämmer med dig det är härligt med den långa blomningen, mne liksom du hoppas jag också på att vårvärmen skall komma. Imorgon vill jag sitta och fika ute på min nya uteplats, vill, vill, vill. Trevlig helg! Kram /Charlotte

  SvaraRadera
 13. Hjelp!
  Men, du verden så fint det er likevel.
  God helg!

  SvaraRadera
 14. Men så synd på dina pelargoner, jag skulle gråta. Idag har vi haft en underbar dag, planterat rosor och klematis vid stugan, där jag inte skulle ha någon trädgård haha.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Ja, plötsligt HÄNDER det, och då kommer våren att komma ur garderoben tror jag! Men jättetrist med de blommor som inte klarat sig! Nu hoppas vi att frostnätterna skall vara över (?!) *håller tummarna*

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 16. Ja inte är det nådigt i år men vad ska man göra. Buskarna är kala och jag vet inte om dom lever. Många perenner som kommit upp är frusna i topparna och det ser bedrövligt ut. Men man får inte ge upp, på söndag har vi växtmarknad och jag försöker febrilt få ihop växter till marknaden. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background