söndag 20 augusti 2017

Facebook vs Instagram vs Blogg!

Det här med Blogg,
Det här med facebook
det här med...
... framförallt Instagram!!
Nu sticker jag nog rumpan i elden eller vad man säger ;)

Jag Älskar bloggandet!
Jag gillar facebook
Jag hajjar,
verkligen inte,
hajjar nå´t:
Med Insta!
Har ju såklart Instagram jag med
För det Typ: Måste man ha!
Eller måste man?

Jag pratar Instagram med alla trädgårdister jag träffar...
...Varför är det bra?

-För att det går snabbt
-För att det är enkelt
-För att man inte behöver skriva kommentarer!
Okey! 

Lägger upp en bild...
...374 gillamarkeringar på ett par timmar!
En  kommentar:
Vad fint!??!

Vad betyder det?
Klickar man bara gilla ,
för att klicka?
Ser man det jag ser?
Läser man det jag skriver?

Älskar att blogga!

Gillar att skriva mina tankar!
Sekundärt är bilder!
Dela med mig av det jag gör,
som en dagbok!
Skriva av mig,
få några kommentarer!

Ett svar på att nån har läst,
sett och tyckt till!

Hellre 2 kommentarer på bloggen än 374 gillatryckningar på Insta :)

Jaa, jag vet att jag
sticker rumpan i elden...
... eller vad man säger!

Men,
tycker så!!

Och,
än mer galen blir jag på att jag inte har en aning
vem som gillar!

Alla har ju typ;
Alias! 
Även jag ;)

Kanske är det gamla bloggvänner?
Vem vet?

Fattar inte!

Dock,
så kommer jag fortsätta med Insta...
...bli irriterad varje dag över att:
Jag inte fattar!

Är jag trög?
Förmodligen :)

Och om jag har,
en enda kommentar idag,
så kommer jag väl inte få fler efter detta inlägg :D

Kram alla ni som,
Ännu,
läser bloggar :D


 Love U <3

//Veronica


16 kommentarer:

 1. ;)) Håller med, gillar bloggandet. Är ju som en dagbok med bilder. Många sociala media är som ett slags tidsfördriv på bussen, i pausen. Sällan vilar vi huvudet. Vad mycket du har som blommar och i härliga combos!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Veronica!
  Gillar bloggandet, laddar upp bilder på Instagram, Facebookar sällan.
  För mig blir bloggen en hjälp för minnet, kan gå tillbaka och se vad jag gjorde i trädgården förra året, eller året innan. Gillar att följa bloggar, t.ex din och se vad du sysslar med. Kommenterar gärna och blir glad om någon gör så tillbaka. Förresten, vet du vad din lila flox heter, har köpt en sådan på växtloppis, doftar ljuvligt.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Håller med! Men i vårt stressade samhälle känner iallafall jag att jag inte hinner med att blogga, fast jag egentligen vill...

  Lillianna (TrädgårdsTankar)

  SvaraRadera
 4. Jag fattade inte heller i början. Det är helt enkelt på ett annat sätt, snabbare och desto nördiga ju bättre. Bra bilder ett måste såvida man inte är kändis för då verkar man gå iland med det mesta. Just snabbheten tycker jag ändå är positivt och bloggandet passar bättre för långa inlägg. Det är väl helt enkelt en smaksak.
  Glad att du håller fast i bloggandet med alla fina bilder och alltid så trevliga texter.
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Det känns lite som att bloggandet minskar, både med antalet inlägg och kommentarer. Jättetråkigt! Tycker också det är lite tråkigt när man kommenterar hos folk och aldrig får någon kommentar tillbaka. Det blir ju ingen kommunikation då. Har precis skaffat facebook och instagram (vet jag är lite sen) och håller på att lära mig hur det fungerar, så jag kan inte uttala mig om det ännu.
  Det som jag funderat på själv är att det är så lätt att läsa blogginlägg i telefonen när man har en stund över och då blir det inte att man kommenterar.
  Kul att du tog upp ämnet!
  Må så gott!
  Pia

  SvaraRadera
 6. Hejsan "Sötnos" ;-)!
  Har också instagram men har ännu aldrig publicerat något där. Jag undrar faktiskt själv varför jag har den ;-)
  Jag säger som du att bloggen är den bästa för mig - fast visst är det liiite deprimerande att jag inte förmår att göra några intressanta inlägg - en kommentar på 1.5 dygn är väldigt magert. På FB får man både gilla och en del kommentarer, vilket är rätt trevligt.
  Ha det gott !
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 7. Har inte kommit till Instagram än haha... vet inte om det blir heller. Att blogga känns lite gammalmodigt, men jag fortsätter ändå, det bästa sättet för mig att använda bilderna även om responsen på FB är ofantligt mycket större.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag gick in på IG men stupar på mitt alltför komplicerade bildhanterande. Det är ju gubevars för fånbilder. Men jag kommer inte överens med kameran i fånen.

  Jag, många jag nu :), gillar också att skriva. Vill ha långsamma saker i livet, att få fundera och tänka efter. Så för mig kommer blogg och att interagerade med andra via min och andras bloggar alltid vara viktigt, viktiare än IG.

  Och visst 347 likes - najs men... de betyder så lite jämfört med en 'riktig' kommentar på bloggen.

  Men visst är det en like-för-att-det-är-enkelt-och-ofta-ogenomtänkt kultur vi har :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 9. Jag gillar att blogga för att jag har skrivarlust och dessutom gillar jag att fota då får jag två intressen på samma gång. Sedan så tycker jag att det är så trevligt att läsa andras bloggar där kan jag tanka nya idéér och din blogg läser jag gärna så fortsätt gärna med den.Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 10. Jo, det där är lite knepigt...Har just nu semester från mina bloggar, men snart så, för det är ju så himla kul att göra något av sina bilder och sina upplevelser. Har både Insta och FB och tycker Insta är kul.Men tillbaka till bloggandet snaaart, kombinerat med Insta förstås.
  Kram på dig! Och vilken fantastisk trädgård du har!
  AnnA

  SvaraRadera
 11. Kul och intressant att läsa dina tankar och funderingar. Jag tänker så hör: på min blogg skriver jag långa inlägg med mycket text och många bilder. Jag gillar att skriva och dokumentera det vi gör i trädgården och under vintern visa fina trädgårdar jag har haft förmånen att besöka. På insta får jag tvärtom utlopp för snabba ögonblicksbilder av en enstaka blomma, första skörden av något eller en bukett jag plockat. Eftersom jag skriver på både engelska och svenska på insta får jag också kommentarer från följare som inte kan följa bloggen och det tycker jag är kul.
  Sedan det där med kommentarer. De är lätta och snabba på insta och jag gör dem ofta där för att jag själv tycker om att få dem. Kommentarer på bloggar däremot är ett helsike. Det är bilar och husnummer som ska klickas i och rätt som det är har kommentaren man skrivit försvunnit. Innan jag trycker iväg den här långa till dig kopierar jag texten...
  Kram och fortsätt du med det du gillar, oavsett vad andra tycker. :)
  Kristina

  SvaraRadera
 12. Håller med om att bloggar nog är bättre! FB orkar jag inte va på, Insta är helt ok, men trädgårdsbloggar får man så mycket inspiration från. Bilderna är större och man ser mer detaljer och man får nya tips på växter mm.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Det fina är ju att man faktiskt kan välja helt fritt själv! Man gör det man har lust med, inget tvång, så himla skönt!
  Hälsar
  Katarina

  SvaraRadera
 14. Hei Veronica. Jeg liker veldig godt bloggverdenen. Får masse inspirasjon, og det er moro å få litt kontakt med andre som har samme lidenskapen som deg selv. Svarer alltid på kommentarene jeg får. Forsett med bloggen din. Det er en flott blogg du har Veronica. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvaraRadera
 15. Lite så där tycker vi nog alla. men det är bra när inte datorn är med och tiden är kort men man vill visa för de där som verkligen vill se vad som händer här och nu.
  Bloggen går över allt tycker jag kan nog inte tänka mig att lägga ner den så mycket roligare att skriva och dela tankar och upplevelser. Heja för bloggen
  Ha nu en fin och bra dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 16. Man gör det man har lust med, inget tvång, så himla skönt!


  เกย์ไทย

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background