söndag 8 juli 2012

Trött. Nöjd. Full av förväntan......

Fy, vad det är bra att skriva blogg ibland :) 


Mitt förra inlägg handlade ju om saknade trädgårdsvänner i r l .....

Nu har jag en, eller rättare sagt två. Jag om min man blev hembjudna till allas vår Ruben och hans fru Karin.

Det var så härligt att verkligen kunna prata trädgård med någon annan och tiden gick så fort!
3 timmar senare hade vi sett trädgården, druckit kaffe och ätit Karins supergoda hemgjorda jordgubbstårta.

Jag glömde att fotografera under promenaden runt i trädgården men sprang och tog några foton precis när vi skulle åka...

Jag fick små bebisar med mig hem av denna gigantiska växt
Har såklart redan glömt bort vad det var!!????

Rubens trädgård är väldigt rogivande..... det syns va? 

Tack! Ruben för inbjudan. Din trädgård är superfin och..... Ja, jag tycker att ekens gren ska bort så berget kommer fram : ) 

Idag har vi börjat ett av sommarens stora projekt: 

Förarbetet innan byggandet av vårt uterum / orangeri..... Det är ju inte bara att slänga upp ett hus så där på nån dag eller så. 


Det hade jag ju, iochförsig, önskat :) 


Riktigt så enkelt är det ju tyvärr inte........


Eftersom huset ska byggas där päronträdet står så var vi tvungna att flytta alla växter i rabatten under päronträdet. 
Nu blev det en rabatt under äppelträdet istället! 

I full färd med att vända grässvål!
Nu är jag rätt trött efter 10 timmars super-hårt arbete. Men det kommer säkert att bli bra......till slut!

Kaos! 

Under produktion!!!


I morgon ryker det gamla päronträdet och jag är nervös över hur vi ska lösa det utan att grenarna faller pladask över rabatterna och förstör växterna! 

Sånt har jag haft nog av så håll tummarna :)

Jag garanterar att fortsättning följer gällande projektet! 

New Dawn......första rosen har slagit ut!! 

Kram!

PS: Har ni problem med vita fält i er blogg ? Vet någon hur man rättar till det?? DS

//Veronica


11 kommentarer:

 1. Så himla roligt att få komma på besök så där, toppen av Ruben att bjuda in. Älskar dina planer och ser så fram emot bilder. Håller tummarna för att grenarna hamnar rätt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med alla projekt man har i huvudet och jag känner igen det där med Att då måste jag ju flytta de de där, för annars är de i vägen där osv. Men det är ju lite charmen i det hela också. Kul att du ville titta in på min blogg!, Välkommen!
  Ha det fint och lycka till med projektet!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 3. Men vad roligt!Du ska se att ni blir fler :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Härligt, alltihop! NJUT av trädgårdsprojektet nu.

  SvaraRadera
 5. Vippvalmo var ordet! Men vi glömde ju rosenmyntan. Hur skall de nu gå med mojiton? Visst ja, ni hade ju egen mynta!! ;-) Det var verkligen kul att ha er här. Supertrevliga båda två!!! Ja, tiden gick verkligen fort, och någon tanke på att ta några bilder hade jag inte.

  Vilken energi ni verkar ha!! sätta igång ett sådant stort arbete IGÅR, av alla dagar, när det var så tryckande kvavt i luften. Men, oj så fint det blir!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Vad trevligt att få gå till likasinnade!Tiden rusar ju iväg när man har trevligt! Vippvallmon du fått skulle jag vilja sätta en lite spridarvarning på. Jag fick den av en trädgårsvän för några år sedan och den spred sig till och med in i växthuset!Vad du jobbar hårt och så snyggt det kommer att bli! Gillar spegeln!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Oj så roligt med trädgårdsbesök!!! Ja, visst blir man lite avis på dem nere i skåne som har bloggvänner bakom varje krök.. ;) Åh, ett orangerie! Låter helt fantastiskt! Ser fram emot fler bilder och så håller jag tummarna att det har gått bra med päronträdet.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vad spännande projekt håller tummarna! Kul när det blir resultat på det man önskar sig ..... det gick ju snabbt att få "nya" trädgårdsvänner. Många timmars tufft jobb känns härligt och Lyckokontor fylls på :)
  Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Åh så kul med en ny bekantskap! Snart semester för mig, så då kikar jag in och kollar hos dig lite mer :). Ha det fint!//Marie

  SvaraRadera
 10. Det är så supermysigt hos dig. Rövarn här vill inte ställa ut möbler i gräset eftersom han klipper gräset sååååå ofta o då måste man ju flytta på grejerna,men det med spegeln var skitsnyggt ju!

  SvaraRadera
 11. Ojoj, vilka projekt! Så där har det sett ut även hos mig för ca 10 år sedan. Så här efteråt försöker man komma ihåg hur det såg ut innan och då är bilder ovärderliga!
  Naturligtvis blir det kanon!Och orangeri! Jag säger då det.

  Visst är det tråkigt om man inte har trädgårdskompisar på riktigt. Även om jag har några stycken så saknar jag en 'likasinnad' granne. Tänk att få hjälpas åt med råd och prat och fika i tid och otid.

  Så roligt att bli hembjuden av en bloggkompis!
  På tal om det där med bin, humlor och fjärilar så har jag mycket humlor men mindre av fjärilar och bin. Det tror jag har att görA MED DEN EXTREMA VÄRMEN I MARS, DÅ MÅNGA BIN OCH FJÄRILAR VAKNADE TILL LIV OCH SEDAN KOM KYLAN SOM KANSKE DÖDADE MÅNGA. (FÖRLÅT ATT JAG KOM ÅT EN KNAPP SÅ ATT DET BLEV STORA BOKSTÄVER MEN, JAG BRYR MIG INTE OM ATT SKRIVA ALLT PÅ NYTT)

  HA'T!/ANJA

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background