söndag 29 juli 2012

Det går att skapa blomsterfägring....

....trots att.....man inte kan namn på det som växer däri :)


Ikväll är jag trött efter nedmontering av friggebod.....

 Hela dagen i morgon och säkert dagen efter det med kommer gå åt till att slutföra det. Sen påbörjas det roliga med att bygga upp det igen hos oss :)

Nog om det för idag! 

För ett par dagar sedan var Ruben med bloggen rubensrabatter och  fru Karin här och tittade på vår trädgård. Det var första gången någon med trädgårdsintresse hälsade på! Jag var konstigt nog inte nervös innan. Antagligen för att det var så snart inpå som de skulle komma ifrån den stunden vi bestämde så det var lixom bara att "gilla läget"! Inget pimpande av rabatter eller annat lull-lull..... 


Skulle jag ha "öppen trädgård" så skulle jag nog vara i upplösningstillstånd innan det var dags!! 


Så det här kändes bara jättekul! 


Han fotade och skrev sedan på sin blogg om besöket och när man tittar på hans bilder så fick jag en lite annan bild av min trädgård .... Mycket kul! 


Tack snälla Ruben för dina fina kommentarer :)

Jag tycker om att försöka få fram olika kombinationer i rabatterna med växter, blad och färger.... Försöker. Lyckas inte alltid. Men det som är så bra är, att det går att göra om...gång på gång på gång!Lite bilder: 

Rabatten  på avstånd! 

Zebragräs? tillsammans med den rödbladiga busken? och det gråa ? 
De supergula blommorna på jättenattljuset är fina tillsammans med det mörka bladverket på busken?och tar upp ränderna i gräset :) 
Om någon vet vad de vackra stora bladen mitt i bild är för något så önskar jag hjälp ! Det är bara blad inga blommor, sträva på ovansidan och superlena på baksidan av bladen.
Som ni säkert noterat är att det är massa frågetecken överallt  och det är bara ett tecken på min "växtdyslexi" Kan ni hjälpa mig med korrekta namn blir jag superglad! 

 Kram och må gott!! 

//Veronica

14 kommentarer:

 1. Jag ser att jag missade många fina vyer. Jag var lite nervös för vad ni skulle tycka om mitt lilla inlägg, men när så de positiva kommentarerna började komma, en efter en, drog jag en suck av lättnad. Mycket jobb med friggeboden, förstår jag, men kämpa på!! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Fina kombinationer i dina rabatter.Kul när man får till det.MVH

  SvaraRadera
 3. Roligt! Ser fram mot att läsa om hur ni får upp orangeriet. Och nu ska jag kasta mig in på Rubens blogg! Hejja!

  SvaraRadera
 4. Ni har verkligen lyckats med att skapa härlig blomsterfägring!! Visst är det kul om man vet namnen på alla sina växter ...... kan tyvärr inte hjälpa till med detta ..... själv för jag växtbok och skriver upp vad o när jag planterade. Tack för comments hos mig :) uppskattas verkligen Veronica Ha det gott Kram

  SvaraRadera
 5. Hej! Namn på den röda busken, en Smällspirea, Physocarpus opulifolius 'Diabolo' kanske? Jag planterar också för tätt även om jag lärt mig under årens lopp att växterna ofta blir MYCKET större än jag trott "ler" Men man behöver ju inte gräva upp allt för att börja om, man kan ju ta bort ett par plantor (och just som jag skrev det fick jag en flashback om hur bra jag själv lyckades med det förra veckan "lol") Min tanke är att göra det i Brunnsrabatten, ta bort dagliljorna som idagsläget kvävs av de underbara funkiorna och funkiorna vill jag verkligen INTE gräva upp!
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 6. Förutom en smällspirea så är gräset ett Miscanthus `Strictus´ (eller `Zebrinus´ som det också kallas ibland) och sen är det malört, kanske "japansk malört".

  SvaraRadera
 7. Vad roligt för dig Veronica att få trädgårdsbesök. Jag vet av egen erfarenhet att man kan bli riktig upplivad av att se hur välvilligt andra uppfattar det man skapat. Du har ju fina och spännande kombinationer i rabatterna så att i din trädgård finns säkert väldigt mycket att se och inspireras av. /Anja

  SvaraRadera
 8. Hej Veronica,
  om rosen är 50 år gammal är den säkert rotäkta och skotten är därför rotskott och inte vildskott, som det kan bli från en okulerad ros. Rotskott gräver man upp och planterar någon annanstans, kan med tiden bli väldigt många nya rosor!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Inger! Jag ska testa:)

   Radera
 9. Härliga växtkombinationer i dina rabatter! Jag kan bara instämma i Inger´s svar angående rotskotten på din gamla ros! Där kan du få många nya fina rosor:)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hej, försökte hitta en mailadress till dig. Nästa söndag har jag som förslag för en träff hos mig. Passar det? Du kan väl maila mig: rosegardeninstockholm@hotmail.com

  Kram
  Nina

  SvaraRadera
 11. Vilkan härliga bilder (som alltid)! Tusetn tack för pelargontipset du lämnade hos mig.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 12. Gode billeder.
  Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig søndag aften.

  SvaraRadera
 13. Hej
  Billedet med de store blade det ligner Phlomis? den skulle få orange/gule blomster på dansk kalder vi den løvehale!!

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background