onsdag 18 juli 2012

Fönstergluttare!

Jag undrar om väderguden blivit schizofren???... ömsom regn, storm, hagel, sol, blixt och dunder, slagregn, regn i sidled, sommarregn och minst ett varje dag.....ett SPÖREGN!


Denna märkliga sommar  är det ibland lite ledsamt att leva med trädgård!

Jag menar... det händer så mycket därute men det är svårt att vara ute och njuta av den.

Det är ju inte så att växterna och blommorna tar paus utan de växer och växer och blommar och blommar........över!
Snart överblommande jasmin


Min lavendelhäck ! Mmmm, undrar hur den doftar??
Mina vackra pioner är ett lysande exempel. De var underbara knoppar som precis började slå ut när det började.... eländet!

Det eviga regnandet :(

Blommade vackert gjorde de, regntunga, hängande. Blommade och överblommade.
Bortklippta :(


Från vardagsrummet om man tittar till höger.....
 Jag är i dessa lägen superglad över att ha fönster i alla väderstreck........
Kan jag inte ta en runda i trädgården så tar jag en runda inomhus! 
.....och här, rakt ner....
  Varsågod, en rundvandring :) 


...och här, rakt fram....
...och, till vänster!


Ute på balkongen klättrar mina vinrankor!Från sonens sovrumsfönster!
Från "master bedroom" :)

Nu jäklar vänder det... vädret alltså!


Kram!


//Veronica

14 kommentarer:

 1. Först tyckte jag du var lite väl 'neggig' ;-) men så åkte solhatten på!Tack för fönstervisningen :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Fin trädgård du har!!

  SvaraRadera
 3. Underbart! Så ska det se ut när man tittaer ut!♥
  / Teppi

  SvaraRadera
 4. Så härliga fönstervyer du har. Nästan så att det inget gör om det regnar en dag eller två...eller en hel sommar. Hmm.
  Om du fotar dina rosor i helhet plus närbilder på taggar, blad och rosblomma, kanske jag kan hjälpa dig att se vilka de är. Kan vara svårt på bild, men gör gärna ett försök. Är det moderna rosor är jag inte lika bra på dem som på de gammeldags rosbuskarna. Berätta gärna om de remonterar, alltså blommar om mer än en gång per säsong.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 5. Fönster åt alla håll är bra att ha.Vi har haft ett par dagar då det har kommit några stänk bara.Man har inte behövt gå in.Men åska har mullrat bortöver och svarta moln har dragit förbi.Men vi har klarat oss.Kram.PS.Ska spara frön till dig om det blir många.DS

  SvaraRadera
 6. Vädret är ingen höjdare ..... so far men augusti brukar vara bättre än juli ..... hoppas att det blir så i år? också! Tack för fönsterrundturen i er trädgård ...... kul upplägg. Vacker trädgård ..... syns att ni är Flower & Garden Lovers med mycket "gröna fingrar" Veronica :) Visst missar man en del trädgårdsnjutning pga vädret ..... känns tråkigt. Försöker gilla läget lyckas ibland men har mina stunder när det känns som du såå bra beskriver i inlägget. Nu beställer vi Sol!! Tack för comments på min blogg uppskattas. Ha det så gott/Lena

  SvaraRadera
 7. Fina utblickar!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Det ser härligt ut i dina rabatter, du har så mycket fint att titta på, vill se mera! Och visst vågar du visa upp din trädgård, ta mod till dig! Och du är mer än välkommen till mig, det skulle vara superkul! Hoppas du har haft bättre väder idag!

  SvaraRadera
 9. Ja, det har verkligen varit ett knasigt väder! Men nu hoppas jag också på att det vänder och blir lite mer sol och värme. Såg på SMHI att det skulle gå ner till 7 grader natten till i morgon! Jisses! det ska vara ljumma sommarnätter nu, inte så man ska behöva täcka gurkplantan med en filt, suck!
  Men i gengäld blir det nog klart och sol från kvällen och hela morgondagen ser det ut som just nu.
  Fina rabatter från ditt fönster, de vill vi se mer av! (:D
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 10. Kul med en runda från insidan!Vi får hoppas på uppehåll hos mig den 29:e. Kontakta mig via: otteskrufv@hotmail.com
  så får du en vägbeskrvning, det är enkelt att hitta hit :)

  SvaraRadera
 11. Så fin utsikt du har från alla fönster! Det gillar jag också, att vi har så bra kontakt mellan inne och ute. Roligt att du fått några trädgårdskompisar!
  /Katarina

  SvaraRadera
 12. Va roligt att du hittade mig, jag bor i Upplands- Bro så det är inte så långt ifrån dig. Vet du om det finns fler trädgårdsbloggare i stockholmsområdet? Jag har inte sett så många.

  Tänkte försöka dra ihop ett gäng till en bloggträff. Så kanske vi kan turas om att ha träffar hos varandra och få tips, ideer samt bara träffa andra som har samma hobby.

  Må gott!!

  /Nina

  SvaraRadera
 13. Det är faktiskt inte klokt hur vädret burit sig åt i år! Här i Eksta - som ligger söderut på Gotland - har vi haft det enormt torrt, så jag har fått vattna. Norröver har det kommit ganska mycket regn ibland i alla fall - och härom dagen så blev det översvämning i Stånga som ligger 2,5 mil härifrån!! Men.....i morgon är det jag som får stödvattna igen i pallkragsrabatterna. Där är det nämligen otroligt torrt just nu.

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background