måndag 25 juni 2012

LÄS INTE OM DU ÄR KÄNSLIG....

 VARNING!! DETTA INLÄGG ÄR INTE BARNVÄNLIGT!!!!!!!

Allvarligt!? Vad är det som händer?? Det verkligen "suger"!! Jag blir så jävla in i helvetes förbannad så jag kokar i hela kroppen och tårarna nästan rinner..... vem vill mig så ont?


Jag kom hem från jobbet och det ser ut som en Bulldozer har gått fram över min trädgård.
Vem har gett det jävla skitvädret den rättigheten??? Förstöra 50 procent av mina växter??

Är det inte i juni som allt ska blomma så vackert och bin och humlor surra och fjärilar fladdra med sina färg-granna vingar och suga nektar?
Den blå-gula vimpeln fladdra under den blå himlen med fjäderlätta vita moln?

Närå, inte denna juni i varje fall!

Först har vädergudarna slagit regnrekord vilket är som det är,  men nu så ska de visa vem som bestämmer genom att skicka en jävla tromb genom min trädgård !!

Jag har verkligen varit duktig i år vilket jag inte alltid är, att sätta växtstöd på de höga perennerna. Vad händer?? Jo, växterna knäcks där växtstöden är, istället för att bara lägga sig ner....Alltså, GÅR INTE ATT RÄDDA :(

Jag säger det igen trots att jag vet att det inte går att göra nå´t åt:

SKIT!

Avbrutet!
Jag kommer såklart lugna ner mig när solen skiner igen och det är en "vanlig" svensk sommar men var tvungen att avreagera mig och vart skulle jag göra det om inte i min webb-baserade trädgårdsdagbok??

Har nån tagit illa upp så blunda och gå vidare :)


Avbrutet!

Näe, ner på marken bara.......
Hur som helst, så har jag haft bättre trädgårdsupplevelser........
Min Bolltistel som jag verkligen stöttat med fyra växtstöd runt om har knäckts av av stödet :(
Och som tur är, så är det oftare det är bättre.....
Avbrutet!

Avbrutet!

Avbrutet!


Avbrutet!
Avbrutet!

Kram, trots allt!! 


//Veronica

17 kommentarer:

 1. Men stackars dig! Så himla trist att komma hem till. Och inte kan man slå på vädret, heller. Bara svära och skrika. Men DET får man göra!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 2. Usch, fy så trist!! Bäst att tala med de där vädergudarna. Nu vill vi ha sommar!!! Tack!
  Helen

  SvaraRadera
 3. Ja, dj-a skitväder säger jag med. Fasiken vad illa tilltygad din trädgård är. Jag förstår din ilska och att du är ledsen. Liksom inte bara en eller två växter som är förstörda heller... jaha, hur ska man nu trösta dig mitt i eländet? Att det blir sol och värme och att naturen läker?

  Stackars dig och alla dina fina växter, kram

  SvaraRadera
 4. Ja det gör ont i ens Trädgårdshjärta det förstår jag! Mina pioner och vallmo har tagit rejäl skada av vädret tyvärr ...... försökte idag att fotografera mina pionvallmo som trots vädret har börjat slå ut .... men det blåste och regnade sååå mycket så bilderna blev jättesuddiga ..... hoppas att jag hinner ta bilder på dessa i normalt sommarväder innan somaren är slut. Nu beställer vi sol! Kram på Dig

  SvaraRadera
 5. Ja visst blir man ledsen även om man vet att man är maktlös...jag brukar klippa av det som är förstört o gå in...väl inne hamnar blommorna i vas då känner jag att jag inte är helt 'slagen' av vädret :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Det värsta är väl när man har ansträngt sig för att förbättra och skydda, och det ändå inte hjälper. Nu gäller det att se allt det som klarat sig och inte låtsas om det misslyckade.
  Hoppas att du får en bra dag
  Johanna

  SvaraRadera
 7. Förstår precis hur du känner det! Just här och nu skiner solen ett tag, så man får hoppas att det torkar upp åtminstone lite innan nästa skur!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Usch vad tråkigt när vädret ställer till det så, hoppas du tog tillvara på de avbrutna blommorna och satte i vas inne.
  Fin blogg, jag tittar hit igen!
  MVH
  Jessica

  SvaraRadera
 9. Ja fy så tråkigt när så mycket blir förstört, förstår hur du känner det! Man jobbar, pyssla och pular för att växterna ska klara sig så bra som möjligt och så måste ett förbaskat oväder förstöra, nej nu vill vi ha sommar och sol!!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 10. Förstår dig ...skulle också bli rasande om jag kom hem och det var så hos mig med

  Kram Rosa

  SvaraRadera
 11. Fy va tråkigt ,allt jobb du lagt ner helt i onödan ... Snart är det ett minne blott och du är ute och gräver som vanligt igen ... Du vet tiden läker alla sår , även blommornas ... Kram farmorannasarv

  SvaraRadera
 12. Tack för alla tröstande kommentarer :) jag har börjat saneringen av rabatterna ! Stöttar halvt brutna blommor med allt jag kan hitta på!

  SvaraRadera
 13. Men fy så tråkigt! Och så ledsen man blir! KRAM
  //Linda

  SvaraRadera
 14. Ja jag brukar bli skogstokig också när man gör allt för att rädda sina blommor och så går det åt pipan ändå.

  Hoppas att vädret blivit bättre hos er, här har vi fått några millimeter regn så jag får vattna.

  Ha de gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 15. Men usch vad tråkigt, lider verkligen med dig!
  TrösteKRAM

  SvaraRadera
 16. Det är bl.a. det bloggningen är till för - alltså få avreagera sig! Visserligen blir trädgården inte vackrare, men bara det att få skriva av sig gör att det blir lättare att ta hand om förstörelsen. Jag lider med dig, jag skulle också ha blivit vansinnig!! Speciellt nu när man inte kan/får göra något vettigt. Gå runt och småpyssla är inte min stil direkt. Så fort jag kommer ut och ska titta till saker och ting, så ser jag MASSOR av jobb jag skulle behöva göra. Visserligen är min gubbe otroligt duktig i år, men.....just nu är det rensning - för hand - av vår stora grusade infart som gäller för honom! Och vem 17 vill avbryta det jobbet och be honom göra något annat - han inte kan!? *fniss*

  SvaraRadera
 17. Du arma stackare! Jag antar att det känns för dig som när grisarna hälsade på hos oss. Men sannolikheten är minimal att du ska råka ut en gång till inom överskådlig tid, om det nu är någon tröst :/

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background