onsdag 6 juni 2012

Gräsligt fult.......

 Idag hade jag kunnat valt att berätta hur vackert är allt i trädgården....

....alla aklejor och nävor som blommar.Allt som knoppas och hur mina nya rabatter tar sig...men....

 - Icke sa Nicke, jag vill inte idag! Det blir en annan dag!

 Idag vill jag visa FULA saker! Misslyckade betongarbeten, fula prylar och det värsta av allt, en gräsligt ful men kul :) Vädergubbe som mannen kom hemsläpandes med...


Vad är detta?


Jo en Vädergubbe.... Hmmm..om regn: Nere! om sol: Uppe!
  Jag gjuter gärna i betong och ofta blir det bra men ibland blir det skitfult rent ut sagt.....

Som Tomten som bor i min skuggträdgård eller något annat som verkade vara en bra form att gjuta betong i, men blev katastrof..ser ut som olika stora tuttar!! 

Jag gjorde ett fågelbad och satte dit fina turkosa kakelbitar...... Jaha, såklart att det turkosa släppte och det blev.....SUPERFULT!
Ett fågelbad??
 Eller ett Budda-huvud som stod i en ganska mörk affär och skrek - Köp mig...Köp mig! Det kändes så bra och till bra pris var det oxå!

Men det ser inte klokt ut i trädgården för det är sååååå VITT!

Jag funderar över hur jag ska få det att se naturligt ut och "smälta" in..... !?

Det jag absolut inte ska göra är som jag gjorde med 2 vita små statyer....doppa dem i betongsmet!

De tappade alla fina detaljer och dessutom "flagnar" betongen.......

Den hysteriskt vita Buddan!
Ehhhhhh?

 Men, INGET av de fula lämnar min trädgård :)

Ful-Kramar!


//Veronica

17 kommentarer:

 1. Tack för kvällens skratt :-D "Två olika stora tuttar" Fnissar fortfarande! Men du de sista två som du doppat i betong...de tyckte jag var häftiga. Ser lite ut som stenstatyer på medeltida kyrkor där detaljerna har vittrat bort. Coolt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men allvarligt Hélena... Har du klickat på bilden och sett hur de ser ut på riktigt??
   Coolt??

   Radera

   Radera
 2. Vilket roligt inlägg. Jag måste nog ta ett varv i trädgården och se vilka anskrämligheter jag kan hitta. Vet åtminstone en som jag borde ha gjort något åt för mer än ett år sedan ...

  Ha en bra dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Härligt! Jag gillar dina "fula" saker, speciellt vädergubben!! Själv har jag bara en tråkig väderpinne på väggen. Det är så roligt med lite humor och personligheti trädgården, allt måste inte vara så vansinnigt seriöst hela tiden.

  SvaraRadera
 4. Ha ha vilket kul inlägg!Den där gubben oj oj kommer o tänka på en fågelskrämma gubbe jag fick av mamma för några år sedan...den fick stå i växthuset i ett hörn...jag skyllde på att den inte tålde vatten ha ha numera har den tyvärr gått sönder efter att brorsdottern lekt med den...synd :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Man måste ju testa - jag tänker på dina fula betongsaker. Så fula var de väl inte? Lite knasigheter skadar inte - inte i trädgårdssammanhang heller.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Haha, du är väl för rolig, varför inte måla den vita statyn i svart eller nåt, finns betongfärg! Ang. min svarta bergklint så finns det en grupp på facebook som heter trädgårdsdrömmar, det är ett företag och i våras sålde dom barrotade plantor bla. av denna! Hoppas du hittar en, annars kanske min sprider sig så jag kan dela av mig!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Ha ha det är ju det som är charmen med trädgården ,det personliga som inte är perfekt fast det är just det det är ändå.
  Vilken vädergubbe hahaha och buddan hade jag sprejat med färgen...tänker*....ser ut som granit ungefär...eller gatstensfärg,slängt burken och glömt färgnamnet Köpte på bauhaus för en 100. Vi sprejade krukor förra året. Mycket naturligt.
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha ha. Tack för att du bjuder på kvällens skratt!

  Kram Laila

  SvaraRadera
 9. *fniss*
  Jadu, vädergubben var ju superfrän! En typisk sak som
  min gubbe skulle kunna komma hemsläpandes med också!

  SvaraRadera
 10. Blir så glad av dina blundrar och jag tycker de är häftiga ... Allt man gör blir inte som man tänkt men det du har skapat är ju unikt ... Fortsätt så kreativa DU ... Kram farmorannasarv

  SvaraRadera
 11. Du undrade på min blogg om vi inte fått massor av regn tidigare, men det har vi inte. Vi har under maj och juni fått 3 mm totalt! Gissa om man fått vattna.....

  SvaraRadera
 12. Du unarade på min blogg om vi inte fått massor av regn tidigare, men det har vi inte. Vi har fått "hela" 3 mm under maj och juni! gissa om jag vattnar.....

  SvaraRadera
 13. Fin och livsbejakande blogg du har! När ingen ser mig så googlar jag på trädgårdsbloggar och njuter en stund ....gärna under arbetstid!
  Vädergubben väcker min nyfikenhet vill du vara snälla och meddela mig på tisdag vilket håll pinnen pekar åt...har studentexamensfest för min dotter då!
  Ha en fin helg!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 14. Hehee Veronica! Dina 'fulsaker' kanske förhöjer vackersakerna i oanade höjder?! Dessutom är det där med betraktarens ögon en välkänd sak...;))!
  Mao Tse Tung lär ha sagt att varje fräsch blomarrangemang måste ha en vissen blomma med - den förhöjer skönheten på de andra...jämvikt eller kontraster eller Ying Yang eller Livet självt...
  Kul inlägg i alla fall:)!/Anja

  SvaraRadera
 15. Det är väl härligt att maken också vill vara med och välja vackra saker till trädgården ;)

  SvaraRadera
 16. Vilket härligt inlägg!
  Såg att du hade ställt mig en fråga om vad en odlingslimpa är för nått!
  Det är en kompost som man odlar på i solen.
  Fick den idén sedan jag hade läst bloggen http://vitarosorochforgatmigej.blogspot.se Där får man också läsa hur hon gick tillväga med att anlägga en.
  Blev så inspirerad. Så nu har jag tre stora odlingslimpor. Och ytterliggare en till,som jag håller på med mellan regnskurarna ;)

  Ha en fin fin kväll
  Kram
  Heléne

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background