tisdag 27 februari 2018

Den stora Sibirienkylan!!

Låt mig säga så här:

Nej, Nej, och återigen:
Nej! 

Minus 13 och blåst, 
och då menar jag blåst! 

Hur skönt kan det va? 

Körde bil en stund i dag!
Över åkrarna häromkring,
Drev det!
Som på kalfjället! 

På min lediga dag i dag,
kändes det som om jag mer bodde i fjällen 
än i en Stockholmsförort ;) 
Solen sken från en klarblå himmel!

Täckbyxor på, för att: 
Köra snöslunga!

Skottade gångar i trädgården,
för att ta mig runt
och ut i hönshuset!  
De stackars hönsen vägrar
gå ut!!
Sitter och trycker inne!
Ägg?

Nope! 

Men,
från ruggvinter till skön... 
...vårvärme och grönska! 

Inne i Orangeriet är det drygt 10 grader! 

Alla mina fyndade Lid´l lökar satt jag i krukor :)
 Och lycklig blev jag:

Mina vintersådda Jätteverbenor börjar komma upp :D 
Så glad att jag till och med kan tycka att: 

Sibirienkyla är vackert ;) 


Kram 


//Veronica

25 kommentarer:

 1. Ja men hu så kallt det är. När jag var ute igår på promenad med vår hund trodde jag att jag skulle förfrysa ansiktet i den iskalla blåsten. Övriga kroppen gick bra, 5 lager hjälpte. Nu vräker snön ner här och jag har just fyllt på hos de hungriga fåglarna. Det verkar härligt i ditt orangeri, drygt 10 grader är ju rena vårvärmen. Kul med Lidl-fynden. Vi har fått en Lidl här men den är så liten så dom säljer knappt något som har med trädgård att göra till min stora besvikelse. Men å andra sidan har ju Blomsterlandet öppnat på promenadavstånd :)

  Ha det så bra som det går i Sibirienkylan!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 2. Vad skönt med +10 i orangeriet! Själv har jag inte en aaaning om vad det är i växthuset, alltså MÅSTE jag försöka ta mig fram dit idag.
  Det är så mycket snö här att man inte har någon lust alls att gå ut, men har man hund så måste man ibland. Han - som inte är så hög precis - vill dock inte gå i snön utan bara där det är plogat, så att ta mig runt huset till växthuset har jag alltså inte gjort på 4 dagar. Över altanen där det - förutom det som kommit ner ovanifrån - ligger ett lager som blåst in ska jag alltså försöka ta mig idag, för jag undrar hur kallt det varit där inne.....Hjälp, allt kanske dött!?
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 3. Ja hua vilken vinter det blev med iskalla vindar och snöoväder! Här har vi fått ca 50 cm och det fortsätter att snöa, inte kul! Trevligt ändå med sådderna som gror i byttorna, ger hopp om en vår så småningom! Ditt orangeri ser jättemysigt ut och skönt med plusgrader där!
  Kram/Margot

  SvaraRadera
 4. Mysigt orangeri och plus tio grader låter härligt! :) Här yr det några små flingor, men annars är det mer eller mindre barfrost. Stackars växter!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Eftersom vi har äkla kallt även här är jag trots allt avundsjuk på snötäcket hos er. Jag har klippt grangrenar och tagit ner en gran bara för att få skydd till det vintergröna. Men i vinden igår var det rätt onådigt för att uttrycka det milt :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 6. Hej Veronica!
  Vi hade -16 igår med solsken, så det kändes faktiskt riktigt skönt. Snön knarrade under fötterna, vit och fin. Vi har klarat oss från det värsta ovädret. Det dröjer ett tag tills det är vår, men snart. Jag har inte kollat mina sådder. Jätteverbenan lyckades jag inte med förra året, men gör ett nytt försök.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 7. Ja jag som hade lite vårfeeling i helgen ha ha! Där fick jag! Ute är det full snöstorm och jag skottar som en galning...fy tusan, detta ville jag inte ha nu.
  Kram till dig denna vintriga torsdag :)
  Titti

  SvaraRadera
 8. Visst är Sibirienkyla vackert, särskilt njuter jag av den inifrån!
  Nu fick jag en liten påminnelse om att ta in vintersådderna som jag brukar glömma bakom växthuset. Tack för det!
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Ja vad ska man säga. I går kväll hade vi -20 någon timme , så kallt har vi inte haft på många år. Det är bara att rida ut stormen och hoppas på våren i alla fall.

  SvaraRadera
 10. Men visst är det vackert med snön och så gör den ju nytta också. Härligt med ett orangeri, där skulle jag gärna sätta mig och njuta av den spirande växtligheten i plusgraderna. Så kan vinden härja som den vill därute.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Instämmer. Våren får absolut skynda sig. Fast lite lagom. Jag vill ha takdropp och fika mot en solvarm vägg och inte en explosion med risk för trista bakslag :D

  Så spännande med vintersådd. Är det en sådan där sådd som du har haft ute i snön? Fungerar det bra och gör du på något särskilt sätt? Är lite nyfiken på att testa den där metoden, men vet inte riktigt hur jag ska bete mig.

  Härligt med lökar som börjat visa sig. Jag är lite sugen på att börja driva i alla fall någon dahlia. Är förresten sugen på allt just nu :D

  Ha en fin helg!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Linda! Det är verkligen inte så svårt alls! Jag gjorde nyss ett inlägg om detta: http://sandacottage.blogspot.se/2018/01/tips-och-trix-det-mesta-du-behover-veta.html

   Kram

   Radera
 12. Den trädgårdskompis jag tänker mest på så här års är utan tvekan du, och det är pga att jag vet att vi delar ett dag för dag växande, intensivt vinterhat. (Jag var i Stockholm i början av veckan, så jag vet hur vädret var.) Kompisar som tycker att kyla, snö och klarblå himmel är härligt vill jag inte veta av just nu.
  Ser att du ska visa din trädgård för trädgårdsamatörerna i sommar och ångrar nästan att jag valde en trädgårdsresa till Englad under samma tid. Det hade varit så roligt, men det kommer flera tåg, får vi hoppas.
  Kram
  Marta


  SvaraRadera
 13. Så mysigt ditt lilla orangeri är. Jag har precis idag skrivit om min dröm just nu, att få ett eget snickrat växthus. Hur gjorde ni ert? Det ser så mysigt och ombonat ut, att jag bara vill krypa in och ta en kopp te
  kram Maggie

  SvaraRadera
 14. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  SvaraRadera
 15. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  SvaraRadera
 16. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  SvaraRadera
 17. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background