söndag 20 oktober 2013

Nu är det dags! Gilla eller inte....

Imorse när jag vaknade och gick ut så insåg jag verkligen faktum... 
De kvarglömda trädgårdshandskarna hade frusit och var fulla med frost!
 De två stora hästkastanjerna släppte alla sina löv,,,
Nu är det dags...
Dags, att flytta in!
Även fast det finns blommor som missuppfattat och tror det är vår...
...eller nåt!?

Och i min värld hamnar det om att flytta in till min underbara Vinterträdgård som blev färdigställd förra hösten!
När hösten kommer till mig så tar jag med mig sommaren inomhus istället...
Där bor alla mina pelargoner under vintern...
och mina medelhavsväxter!

Det finns inget bättre än att kunna ha ett citronträd som blommar och sätter frukt samtidigt...
Jag ÄLSKAR detta  lilla hus som blivit mitt höst, vinter och tidigt vårhäng!
Det ger mig all energi jag behöver under vintern!
Alla borde ha ett sånt!
Jag vet att det är få förunnat...
Önskar alla trädgårdsnördar i världen ett sådant!
Och tack Ruben för den snygga krukan och ljusbrickan ;)
Och har man nu inget sånt här ställe så går det precis lika bra att låta Pellisarna sova i källaren :)

Ha det gott!


//Veronica

20 kommentarer:

 1. Den som ändå vore en Pelargon i din vackra vinterträdgård! Så lyxigt som de har det!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar vinterträdgård.

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt inlägg! Det riktigt spritter i mig när jag läser och tittar på bilderna. I morse var det så mörkt att det kändes läskigt att köra in till kontoret. Kände mig nästan lite höstdeprimerad, men oj så glad jag plötsligt blev. Citronerna ser underbara ut. Hur sköter du dem? Jag har ett citronträd, men det går väl så där om jag ska vara ärlig. Skulle jättegärna vilja ha tips och råd.

  Är det din vinterträdgård du syftar på i inlägget? Blev väldigt sugen på att gå in och läsa om den, men hittar inte riktigt. Var ska jag leta?

  Hoppas du får en alldeles fantastisk dag, gråmulenheten till trots!

  Kram från en ny mycket piggare och gladare Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tänka sig! Nu hittade jag etiketten vinterträdgård längst ner i det här meddelandet - nu har jag sugit i mig allt spännande du skriver om :)

   Radera
 4. Ja du Veronica! Alldeles ljuvliga bilder du bjuder på! Ditt hus går att ha frostfritt och fint på vintern till skillnad från ett glashus som står oanvänd hela vintern.
  Det är belöningen för dig för att du gör smarta val:)! Ha det gott! Nu fortsätter jag att förvandla mitt råttbo till ett hem ;)!/Anja

  SvaraRadera
 5. Ja du, nu flyttar vi in våra sittplatser vi som kan.Men glashus under en kastanj...det låter riskabelt. Jag hör ju hur våra kastanjer PANGar ner.Hoppas inga rutor brister.

  SvaraRadera
 6. Jag förstod att du var rätt kvinna att göra något fint av "krukan" (plåtlådan)!! Helmysigt ni har det i vinterträdgården!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Din vinterträdgård är ett ställe som jag gärna skulle vilja ha här hos mej.Bilderna är så härliga.Pelargoner och Citronträd inte fel.
  Kram.

  SvaraRadera
 8. Låter härligt med vinterträdgård och spännande för mig som är i husbytartankar. Igår gick jag en sväng på den just nu mest aktuella tomten med en sprängare. I tankarna får det plats ett orangeri eller liknande... ..därför nyfiken på vad ni skapat er vinterträdgård av. Bilder ger verkligen mersmak! Kram, Carina

  SvaraRadera
 9. Jag fattar inte att jag inte har någon vinterträdgård :(
  Vid den här tiden på året känns det ännu svårare. Lyckliga Veronica, lyckliga Stefan!
  Lyckliga citroner och pelargoner...och den lilla fågeln som bor i denna vackra hus.
  / Teppi

  SvaraRadera
 10. Så fint du har i din vinterträdgård! Själv ser jag fram emot att få mitt orangeri på plats. Då blir nog trädgårdssäsongen ännu längre.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Snart blir det varmt igen! Vi hade minus sju i natt. Skulle gärna ha en vinterträdgård, har ingen värme i mitt växthus.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken lyx att kunna gå in i vinterträdgården och förlänga säsongen. Och er vinterträdgård är ju helt underbar - en sån skulle jag gärna ha:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Din lyxlirare! Det där kan jag verkligen unna dig. Kram!

  SvaraRadera
 14. Ja jag har hört om att man kan förvara pelargoner mörkt i pappkassar, men att det passar bäst för zonaler. Är ju så himla rädd att någon ska dö, men jättetack för tipset!

  SvaraRadera
 15. Först ska du få höra något knäppt. Jag satt länge och tittade på din bild med citronträdet och undrade vad du hade för rosa ros som växte bland citronerna. Så plötsligt kom jag på att det var musmarkören ;) Men oj så snygg den var mitt bland citronerna :)

  Vilken härlig vinterträdgård du har! Jag har lyckan att också ha en vinterträdgård även om jag hittills kallat det uterum. Ska nog ändra mig och börja säga vinterträdgård istället för det är ju faktiskt det det är. Det är verkligen en ynnest att kunna ha en plats att förvara sina växter på över vintern. Och det är ju så härligt att gå ut t.ex. i juletid och sätta sig bland blommande pelargoner. Gillar kompositionen på bilden med hatten. Som ett bokmärke!

  Ha en bra vecka!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 16. Hej

  Läste om dina cyklamen. Så trist. Det bästa är att härda dem sakta i kylan. Skickar med en växtbeskrivning till dig från de svenska odlarna.

  Skötsel: Vattnas jämnt underifrån eller i krukans kant. Gödslas regelbundet efter blomning. Vissna stjälkar snurras ett par varv och dras upp med ett ryck. Övrigt: Ju svalare plats desto längre blomning. Frostfritt, inglasat uterum är den idealiska växtplatsen. Växten är mycket lämplig i sensommar- och höstplanteringar ute och inte minst som gravsmyckning. Den klarar ett par minusgrader men övervintrar inte. Även fin och hållbar som snittblomma.

  Hoppas de blommar igen.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 17. Jaaa, jag håller med fullkomligt! ALLA borde ha en vinterträdgård och just nu tänker jag egoistiskt att JAG borde ha en:)
  Bloggkram!

  SvaraRadera
 18. En vinterträdgård det står nog överst på min önskelista:)
  Kram Malena

  SvaraRadera
 19. Ja lyckliga du...jag är rätt avis måste jag säga! Ja inte så jag är missunnsam på någe vis......
  Kram från osynliga Ulrika

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background