söndag 25 mars 2012

Vårfix!

Att jag skulle bli så intresserad av trädgård, blommor och grönsaksodling var ganska otippat. Det startade med att de flesta våra vänner åkte till sina landställen under helgerna. På den tiden hade vi inget ställe att åka till så vi hyrde en odlingslott på 50 kvm som fanns i vårt radhusområde istället. Vi tänkte att vi kan ju gå dit på kvällarna och grilla, för där fanns det kvällssol till skillnad mot på vår lilla plätt.... Helt plötsligt odlade vi mängder av grönsaker, byggde en pergola, designade rabatter och utökade till 200 kvm! Vad hände?

Jag blev drabbad och förälskad. För evigt! 

Idag har kompostkvarnen gått varm och jag har tillverkat massa flis av kvistarna från äppelträden. Alltid bra att ha!

 Julrosen blommar!
 I morse när jag satte lite nya frön så såg jag att det fanns 2 knoppar på en av mina övervintrade änglatrumpeter. Bägge verkar ha överlevt vintern i garaget.

 Våren känns på riktigt när man får kratta bort alla löven från rabatterna och se vad som gömmer sig under!

När jag rensade under vår 60 år gamla Ligusterhäck hittade jag antal nya små plantor som flyttade och planterade som en liten häck runt en del av ett trädgårdsland. Nu hoppas jag att de tar sig och dessutom att min man som varit bortrest under helgen gillar det!
// Veronica

1 kommentar:

  1. Det ska bli kul att följa din vedermödor och din glädje med trädgården! Har faktiskt lägga in mig som "följare" så...välkommen som trädgårdsbloggare!!

    SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background