lördag 12 november 2016

Ofrivillig paus! Eller?

Nu är det en paus...

En paus i trädgårderandet!
Tycker INTE om det!
Men är säkerligen behövligt...
Men, denna säsong känner jag att jag inte hunnit med
att njuta fullt ut!
En massa tråkiga, personliga,
saker har hänt under sommarhalvåret...
...har tagit min energi :(

Och precis när jag börjat landa i allt, så;
Kom värsta vintern!!?

Jag känner mig inte klar ju!! 

Oavsett vad jag tycker,
så är det faktum;

Like it or not! 

"Tvillingkorten" är tagna för 14 da´r sen,
det är helt otroligt hur det kan bli?
Från en märklig sensommarkänsla till detta!?
50 cm snö senare...
Hej och Hå vad det går :) 

En hel kasse med REA-lökar står och väntar att planteras ju!?

Äsch, 
det blir Krukplantering i växthuset istället! 


//Veronica

14 kommentarer:

 1. Nej det blev verkligen inte som jag tänkt mig heller även om vi inte har en halvmeter snö nu. Den har smält undan och nu till veckan lär nog allt
  försvinna. Mina lökar fick åxå hamna i krukor.
  Ha det gott på söndagen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Lika bra att samla kraft till våren i stället Veronica. Du ska ju dessutom vara rädd om dig! Det är dessutom rätt härligt att ta hand om inomhusmiljön med både grönt och skönt :-)!
  Ha't! Kram, Anja

  SvaraRadera
 3. Normalt skulle det ju varit flera månader fram till kyla och snö - det jag hatar - men i år fick man verkligen en kalldusch! Eller rättare sagt en snöorkan över sig!! Och inte 17 har man hämtat sig efter den för det är fortfarande en massa snö kvar trots att det varit plusgrader ett par dagar nu. Men nätterna är svinkalla.....
  KRAM - Susie

  SvaraRadera
 4. Plötsligt var ordet..men värmen kommer tillbaka om det nu är någon tröst. Om klokskapen får råda så behöver vi massor av snö för att fylla på det extremt låga grundvattnet så vi kan inleda nästa säsong utan ransonering.

  SvaraRadera
 5. Ja hua! Och även i Stora Världen blev det plötsligt väldigt kallt. Har gått i ide...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kanske trädgårdsmässigt redo men mentalt var jag inte beredd. Men nu ska det töa till veckan och vi har haft en vecka med snö och ljuvlig sol. Fina vårkrukor med lökar är ju också trevligt!

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 7. Du verkar bo i stockholmsområdet, för åsynen känner jg mycket väl igen. Ja inte kolonin då, men väl vår innergård. Men konstigt nog så gillar jag den första tvillingbilden bäst tack vare färgen i fönstren. Ett otroligt läckert foto!
  Stort tack för titt-in hos mig. Jättekul att du gillar mina inlägg:-)

  SvaraRadera
 8. Ja 2016 blev ett riktigt skitår, men det kommer nya får vi hoppas. Tror det känns lite bättre bara julen passerat. Tror du kan se ljust på tillvaron. Sköt om dig.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja hu så mycket snö ni fick. Vi fick ju ingenting jämfört med er. En knapp ynka dm. Men jag klagar inte för så där mycket snö vill jag inte ha nu. Till veckan ska det i varje fall bli plusgrader så snön lär nog försvinna igen. Idag var jag på julmarknad och det var ovanligt att det var snö, annars brukar det se ut som dina tvillingbilder som du tog för 14 dagar sedan. Grönt och frodigt.

  Kram Anita

  SvaraRadera
 10. Ja, jisses vad med snö ni fick! Synd på allt det fina i er trädgård.
  Här hade det inte gjort något om vi fått lite snö som lyst upp en annars rätt grå och trist trädgård.
  Men dessa mängder snö kan gott få dröja ett tag till, annars blir vintern vääääldigt lång.

  Allt gott!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 11. Hej Veronica!
  Ni fick hela vinterns snö på en gång, här har det inte kommit några stora mängder, och nu är det barmark igen. Dina bilder är fina, både utan och med snö. Hoppas du får tid att njuta av din fina trädgård nästa säsong.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 12. 50 cm och fantastiskt vackert fast man har ju vant sig vid grönt till jul. Här har marken frusit och jag hade massor att göra. Känner med dig!
  /Anette

  SvaraRadera
 13. 14 dagar mellan fotona!? Jag får ont i magen av att se det trots att jag drabbades av ungefär detsamma - eller just därför. Stackars alla växter vilken chock det blev, inte sjutton har de hunnit anpassa sig till kylan än. Jag som planterat fina hortensior från Tyskland, undrar så om de klarar detta. Tackolov hade jag hunnit lägga rejält med löv under dem.

  Hoppas att detta innebär att våren kommer lika överraskande tidigt!

  SvaraRadera
 14. Ja inte blir det som man tänkt sig alltid. Snön vi fick har som tur är regnat bort och just nu smattrar regnet på fönsterblecket. Lökarna hade jag fått ner innan snön men en hel del löv och skräp låg ju kvar. Nu har jag varit ute och krattat ett par dar så det börjar se lite mer hyfsat ut. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background