fredag 27 maj 2016

Hej och Hejdå för denna säsong :)

Tänkte jag ville vara med på

den sista blommiga fredagen för säsongen!

Grande Finale!
Och en Grande Finale blev det (kanske)
sorgligt nog,
för min 8 år gamla
Bokharabinda, förra säsongen!

Den har lixom alltid varit där!
Planterad i Stefans Trädgård,
intill den där spegeln som ni säkert sett!?
En enorm växtkraft som gett trädgårdsrummet
det där gröna,
sköna,
sirliga inramningen som verkligen varit: It!

Och som på sensommaren avslutat med de vackraste skira vita blommor!

Förra säsongen var den helt galen,
kastade sina grenar till höger och vänster
var tvungen att tukta den hela tiden
för att den inte skulle ta över helt!

Växte över staketet,
ut på cykelbanan på andra sidan!
En lapp i brevlådan från kommunen:
Klipp! 

Hela sommaren,
fick jag påminna mig om att,
komma ihåg,
att:
Tukta den på andra sidan staketet!

Vet att jag funderade;
Hur fasiken håller man den under kontroll?
Måste jag kanske ta bort den??
I slutet på sommaren gick den i en makalös blomning!
Har aldrig sett nåt liknande!

Så vackert,
så sirligt...
...en dröm <3

Tydligen en:

Grande Finale!
Nu:

Inga gröna skott,
inga bladutspring!
Väntat och väntat...
...för att till sist inse:

Kommer inte :(

Inte vet jag!!??
Nu är den nerklippt...
...Undrar vad som hände!?

Var det verkligen:

The Grande Finale?
Eller?

Jag håller i varje fall tummarna tills nästa vår :)


Kram och ha en skön sommar!

//Veronica

16 kommentarer:

 1. Jodå det där har jag varit med om den blommade liksom ihjäl sig. Tråkigt är det i alla fall. Men gräv inte upp den under har skett förr.
  Ha det gott och njuta allt annat vackert du har í din fina trädgård.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Oj, det var ju tragiskt! Den verkade avsluta när den var på topp, med en snygg sorti.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Men så förfärligt trist med din vackra klättrare. Jag har alltid önskat mig en bokharabinda men de trivs inte i min zon. Lycka till med nästa klättrare.

  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Ojdå! Vad kan ha hänt? Ja, kanske kan den ha "blommat ihjäl sig"... Något vackert och lite galet i det. Hursomhelst, underbar är/var den.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Trodde inte att de kunde dö! Här är den ett fullständigt ogräs, och frösår sig hej vilt i hela trädgården. Vi har den egentligen inte själva, men ibland upptäcker jag nya ex som har klättrat högt upp i ett träd i vår vilda del. Annars gör den nytta för att täcka in diverse mindre bildsköna uthus och grannarna :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Hoppas den tar sig, så vacker när den blommar.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 7. Nej, men så tråkigt! Som om den kände på sig att den behövde visa hur fantastiskt vacker den var och att den faktiskt borde få slingra sig ut bland cyklisterna också. Hoppas verkligen att det finns lite liv kvar någonstans så att den återkommer.

  SvaraRadera
 8. Va tråkigt det är när man förlorar vissa växter! Och har den varit så där stor och fin tror man ju liksom inte att den kan försvinna heller....:-(
  Vore jättekul om ni vill komma hit en tur i sommar. Många projekt och lite kaotiskt är det ju här, men det hoppas jag att ni kan stå ut med:-) Vi kan ju höras på Facebook och hitta ett datum.
  Stor Kram!

  SvaraRadera
 9. Men så trist men sånt händer i en trädgård.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Har ingen erfarenhet av bokharabinda, men det verkar ju konstigt att bara tvärdö sådär. Kanske kommer den igen så småningom och kanske har den hunnit fröså sig om du inte rensar för noga.

  Fackelrankorna av frön från dig växer i alla fall som bara den. Har just planterat ut några som ska få klättra på störarna i trädgårdslandet, i alla fall denna säsongen sen får vi se om de ska bo nån annanstans.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 11. Så underlig at slikt kan skje. Vi opplevde noe av det samme med et plommetre for mange år siden. Det kom med så utrolig mange og gode plommer et år. Det virkelig bugnet med plommer, og så gode! Året etter var det over, ikke noe liv å se. Vi snakket med en gartner som sa at dette er et kjent fenomen, en grand finale. Om det kan gjelde andre typer trær også kjenner jeg ikke til. Trist i alle fall, og treet deres var jo så flott. Ha en fin sommer i alle fall. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera
 12. 10:e juni är ett magiskt datum har jag lärt. Gräv aldrig upp något dött innan dess... Häromda'n skulle jag dra upp en död rhododendron, ett lätt motstånd hejdade handen och därnere vid jorden ett litet grönt skott :) Så jag håller tummarna. Den får få åtminstone till midsommar på sig bokharabindan tänker jag.

  Ha det gott! Kram, Carina

  SvaraRadera
 13. Så tråkigt! Men ha inte för bråttom att gräva upp den. Underbara bilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Men sååå trist! Den här hösten/vintern var brutal för våra trädgårdar! Såå mycket som dött här.. I varje fall var den helt makalös, vilken blomning!! Hoppas den dyker upp.
  /Kitty

  SvaraRadera
 15. Ibland undrar man varför det som man är extra förtjust i har en viss förmåga att dö för en medan ogräs kan växa hur mycket som helst!? Fast det är klart, det är ju därför det heter ogräs!! *fniss*
  För mig har ganska många rosor dött samt en stor buske på 2 meter, ett vingat benved, dött. Eller rättare sagt 90% av busken var helt död och sen var det några få grenar med lite grönt på. Men där var jag hårdhudad, jag bad gubben såga ner alltihop. Ska skaffa mig nått snyggare!
  Sen kom jag just på att ett litet vide med svarta kissar i parken också har dött. Vilket sagde gubbe blev glad över eftersom jag hade satt 3 buskar i grupp och då blev det besvärligt att kryssa mellan med åkgräsklipparen. Nu är det bara två och mycket lättare! Ja, ja.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 16. Ja det var verkligen en grande finale om den tvärdog sedan. Hoppas den kommer tillbaka för blomningen är verkligen sanslöst vacker!
  Kram/Laila

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background