onsdag 15 januari 2014

Drömmar, Blooming Friday och Vårprojekt nr 2 i ett !

Japp,

Jag överlevde den där "läskiga" 50 års-dagen!
Och sjutton vad kul det var :)

I går när jag satt och letade bilder för att blogga om  mitt andra Vårprojekt så "ramlade" jag över mängder av foton på det jag saknar sååå mycket just nu...

Vackra blommor,
vackra färger och
vackra underverk!

Så nu blir det en kavalkad bara för att...
Allt från -Vitaste vitt...
Jag kan ;) 
En svävare i Gulaste gult...

till -Blåaste blått
till två -perfektionister!!
Fräkniga landningsbanor och...
...Vita skyar!
Kabaaaam :D
Och lite -romantik ! 
Härligt och jag längtar så det värker!
 
Och nu, när jag kom på att jag missat Blooming Friday denna vecka så kom jag på att alla blommor förutom de "Vita skyarna" är mina egna bebisar så jag kan,
 
 vá mé ändå :D 

Men nu är det dags att komma till mitt: Vårprojekt nummer 2


Direkt till vänster om den planerade Lavendelrabatten, i Vårprojekt nr 1, finns en trappa

Ovanför trappan, utmed väggen, finns den nya,
 Eldrabatten,
som jag gjorde efter Anna Vattenkannas förslag  i AOT...

(skrev om den här: Här)

Den har förövrigt varit grymt vacker ända tills snön kom!

Eller vacker och vacker!?
Färgglad och grön in i det sista :D
Sent i november!

Hursom, 
jag vill ha en välkomnande entré när man kommer med bilen och äntrar...
 Sanda Cottage!

Dessutom vill jag ha en grön och förhoppningsvis överdådigt blommande vägg framför eldrabatten! 
Så, 

Ett eller två, rostiga armeringsnät,
lite böjda armeringsstänger

En snabbväxande klätterros planterad i en, snickrad, (gissa vem som bygger? ;) planteringslåda...
...eventuellt en klematis på motsatta sidan!

Vad sägs? 

Kan det vara nå´t?

Det var projekt 2 av 4 som jag har planerat inför 2014.

Dock känns det nu som en evig tid tills våren är här och jag kan börja :(


Ha det gott därute i midvintern och jag antar att ni längtar lika mycket som jag!?


PS. Idag funderar jag över varför mina bilder blev pixliga???? Och tips på snabbväxande klätterros vill jag supergärna ha! DS.


//Veronica

19 kommentarer:

 1. Just ja min vinst jag gissade ju typ rätt på din headerbild håjajaja kan ta den när jag kommer o hälsar på :D Så mycket fint ni ska göra för vår skull ;-) det ska bli så kul att se din trädgård!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. JAAAAA - det kommer bli jättesnyggt mot den vita trappan! Ni har verkligen öga för vad som är fint, skulle önska att jag kunde få ite av den talangen också......
  Just nu är min vårlängtan gigantisk - men jag försöker glädjas åt att i morgon går vi åtminstone in i andra halvan av januari och då är det ju inte alls långt kvar till våren....eller hur?
  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Blir säkert fint med spaljén. Snabbväxande klätterros = honungsros, rosa helenae Hybridae eller hur det nu stavas. Jag har en som tak på min uteplats. /Anette

  SvaraRadera
 4. Låter, och ser ut, som den perfekta lösningen. Ingen kommer att se något annat än den fantastiska rosen så du behöver inte bry dig om att städa ikring! Jag tror också på den gula Helenan. Snabb, stor, gul och söta nypon.

  SvaraRadera
 5. Trappan är ju jättesnygg. Jag tänkte också på 'Hybrida' men tror att den är blir för stor, den är ju gigantisk. Här är några andra förslag, jag gissar att du bor i zon 2-3. 'Veilchenblau', 'Wrams Gunnarstorp', 'Alchymist', 'Constance Spry'. Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Mmmm...det där med blommande vägg lät alldeles underbart tycker jag. Rosen Valdemar är ljuvlig, om du kan tänka dig något åt det rosa hållet. Ha det så gott/ Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Visst är det kul med nya trädgårdsprojekt!? Och det är precis nu det är tid att planera dom!
  När det gäller klängros så finns det hur mycket som helst att välja på, men det gäller att du väljer en i passande färg. För den bör väl passa ihop rabatten bakom.....
  Sen har ju jag den inställningen att den gärna ska vara vacker hela sommaren, inte bara under ett par veckor. Har Alchymist själv och visst är den jättefin, men den blommar inte så länge.
  Vill du ha något ljust och nästan vitt så kan jag verkligen rekommendera `Penny Lane´ som bara blir vackrare och vackrare under säsongen. Men det finns vansinnigt många att välja på, så du bör nog tala om vilken färg du vill ha!


  SvaraRadera
 8. Så fint med en välkomnande entré. Tips på klätterros kan vara Ilse Krohn Superior (vit) , Purity (vit),
  Madame Alfred Carriere (ljusrosa/vit) Maigold (bärnstens gul), Russeliana (starkare rosa), Constance Spry (rosA) Det är några av de jag själv har /haft. Valdemar planterade jag i somrar, så ingen erfarenhet ännu. Lycka till.
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Det kommer att bli hur bra som helst. Jag har en Louise Odier (tror jag den heter). Den kanske inte är en klätterros, men hos mig växer den som en sådan. Jättefina bulliga starkrosa blommor. En som jag sett, som jag skulle köpa om jag hade platsen - Constance Spry, också en rosa bullig ros. Lycka till.

  SvaraRadera
 10. Kommer bli vackert med en avskärmning så rabatten och fortsättningen blir en överraskning. Någon skrev att rosen bör gå i färg... Jag håller med om det och att den ska klä huset. Annars blir det lite som med mat och vin som inte passar ihop. Många fina frösådder har du också fixat genom åren!

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 11. Blir toppenbra med något klättrande vid entren...=)

  Trevlig helg !!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 12. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito visitar el mio y si te gusta espero que te hagas seguidora.
  Elracodeldetall.blogspot.com

  SvaraRadera
 13. Det gäller ju att ha projekt hela tiden Det kommer säkert att bli bra skulle nog sätta en Flammentanzen där blir kraftigt och massor av blommor.som lyser fint mot vita väggen.Då kanske du inte behöver ha något från andra hållet, den växer ganska så mycket.
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 14. Att både kunna visa en fin entre med blommade rosor och clematisar blir bra och samtidigt så blir det ju nått spännande också eftersom man inte ser hela din trädgård.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 15. Fina tips och projekt! Hoppas våren kommer tidigt så du kan sätta igång.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 16. Så fint det kommer att bli! Visst känns våren avlägsen men vi har i varje fall passerat halva januari. Och nästa månad är kort. Jag har bara en klätterros som verkligen trivs hos mig och det är honungsrosen 'Lykkefund'. Nackdelen är ju att den blommar bara en gång och jag antar att du vill ha en remonterande. 'New Dawn' har jag prövat men den bara fryser ner och får börja om. 'Penny Lane' är en annan jättevacker ros som våra grannar prövat men den fryser ner hos dom också och får börja om varje år, trots gynnsamt läge. Samtidigt vet jag andra som lyckas med både 'New Dawn' och 'Penny Lane'. Man får nog prova sig fram. Annars är kombinationen ljusrosa 'New Dawn' tillsammans med en röd klematis (Södertälje eller Julia Correvon) jättevacker.

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 17. Grattis i efterskott! Spännande med ditt projekt!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 18. Grattis till de aktningsvärda 50. Och lycka till med alla projekt inför kommande säsong. :)

  SvaraRadera
 19. Intressant det du skrev om blomman för dagen på min blogg. Så var det för mig också i somras. Jag satte en planta där förhållandena var jättebra - eller borde i alla fall ha varit det. Rankan växte och växte och växte och var hur bladig och fin som helst. Tror att jag till slut fick en blomma innan frosten kom. Kan det vara så att jag gav den för schysst jord så att den inte kände sig hotad nog för att blomma? Skulle vara väldigt intressant att veta.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background