söndag 22 april 2012

Kolla...

Är precis hemkommen efter en knapp vecka på Mallorca. Fattar ni hur skönt det var med lite sol och värme och se levande grönt och blommor i massa olika färger?

Resan var en 70-årspresent till min mamma från min bror och mig....
Min bror har nog aldrig satt en spade i marken i hela sitt liv och kommer säkerligen aldrig att göra det heller. Han bor i en terasslägenhet med enorma odlings-kärl där han odlar ogräs ibland de perenner jag satte dit när han flyttade in för ett par år sedan. Min mamma tycker att det är lite kul att göra det fint på hennes pyttelilla plätt utanför balkongen men har inget större intresse av mina ambitioner eller lust till trädgård.
Det var inget badväder så den mesta tiden ägnade vi åt att promenera runt, jag med mobilen i högsta hugg för att fotografera allt det vackra som fanns.

-Kolla, vilka fantastiska växter.....det måste vara någon sorts Agave...men blommorna ser ju ut som små bananplantor!? Åhhh, vad söööta!
-Kolla; vilka enormt stora Malva!? Undrar om Malvor blir stora som träd eftersom de inte vissnar ner helt?


-Kolla, vilka stora Tak-lök!? Eller, vad tror du mamma...är det verkligen Tak-lök??


En dag önskar jag ta med min man på en trädgårdsresa i England och se fantastiska trädgårdar tillsammans med gelikar som delar mitt intresse och mina funderingar över blommor och växter..de kommer nog inte uppfatta mig som jag antagligen uppfattades under denna resa: Nörd!! PS. Nu idag så upptäckte jag att vår sparris och sallad har kommit upp.
Det finns hopp om våren och sommaren trots allt :)  DS.

//Veronica6 kommentarer:

 1. Malvan är jättefin,rödmalva tror jag.Den är ettårig här.

  SvaraRadera
 2. Vilken växtkraft.

  En riktigt stor skillnad på här i norr och ute i Europa.
  Sparris det är mums hoppas du får riktigt mycket.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Taklöken (om det då är det) är ju fantastisk. Vad roligt att resan var bra. Här kom mannen hem med 2 pallkragar igår från jobbet som någon slängt i containern(?)på just jobbet. Vi har ju så platt bara gräsmatta på nedre delen så där ska de vara med ....ja nånting,men vad vet jag inte hehe än. Ha en superhärlig tisdagkväll,kram

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder Veronica! Så vacker malvan är!

  Ha det bäst kram Lena

  SvaraRadera
 5. Vad underbart det låter med en tripp till Mallorca! Jag är impad att du har sallad redan...Vilken tur att du lämnade en kommentar hos mig för jag har letat din blogg. Men nu är jag följare...
  Ha det gott//Ulrika

  SvaraRadera

Elegant Rose - Working In Background